Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » PEMBONGKARAN! - Misteri Jambatan Bunian Di PORT DICKSON Kini Terjawab !!!
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Bagi yang tinggal di kawasan sekitar Negeri Sembilan dan Selangor, anda pasti pernah mendengar tentang kewujudan 'jambatan orang bunian' yang dikatakan dibina di lebuhraya menuju ke Port Dickson.


Entah dari mana sumbernya, ramai yang mengatakan jambatan ini dibina khas untuk laluan orang bunian bagi melintas lebuhraya bagi mengelak dilanggar kenderaan yang lalu di situ. Manakan tidak, kedua penghujung jambatan tersebut menghubungkan semak dan hutan sahaja. Jadi, ramailah yang cuba untuk membuat kesimpulan masing-masing.Namun begitu, setelah disiasat, didapati jambatan itu bukanlah khas dibina untuk orang bunian. Bagi yang membuat kesimpulan begitu, mereka pasti terpengaruh dengan sogokan filem-filem hantu yang membanjiri industri perfileman masa kini. Dimensi alam bunian tidak sama dengan dimensi alam kita ini, mereka tidak perlu pun jambatan di alam ini untuk melintas. Kalau tidak, baik mereka minta MRT lagi baik. hehe...

Sebenarnya, jambatan tersebut dibina untuk haiwan melintas dan kebanyakan negara di dunia sudah lama mengaplikasikan teknik ini bagi mengelakkan kemalangan.... antara contohnya di Grevesm├╝hlen, Germany.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post