Breaking

Thursday, February 21, 2013

WOW! - Kubur luar biasa bagi samseng Rusia terbunuh dalam peperangan mafia (6 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Di Moscow walaupun selepas mati, kumpulan penjenayah di Russia tetap mahu mempamerkan diri mereka dengan menonjol dan memilih tanah perkuburan untuk melakukannya.Di kawasan Tanah Perkuburan Shirokorechenskoye di bandar Yekaterinburg, waris si mati memilih batu marmar besar dan mahal untuk memberitahu siapa yang ditanam di situ.


Yekaterinburg dikenali sebagai bandar raya utama jenayah di Russia. Menurut media, sesetengah batu peringatan di situ dibina setinggi dua meter dan berharga sehingga RM100,000.


Setiap satu batu itu mempamerkan gambar si mati segak bergaya dengan pakaian mahal, atau sesetengahnya menggenggam penumbuk. Batu itu mengingatkan orang ramai kepada pelbagai aktiviti jenayah di Yekaterinburg dan ia pernah menjadi pangkalan kumpulan samseng Uralmash yang diuruskan dengan teratur. Pada era 1990-an, berlaku perang besar-besaran antara anggota kumpulan penjenayah itu, menyebabkan pelbagai kejadian ganas termasuk serangan bom dan mesingan.

Bloger Russia, Vladimir Markov, berkata apa yang ada di Yekaterinburg menunjukkan betapa uniknya Russia. “Kubur ini adalah simbol sisi gelap Russia moden yang dipenuhi amalan rasuah dan keganasan,” katanya. Melihat kepada gambar pada batu itu, katanya, ia jelas menunjukkan betapa besar ego penjenayah terbabit.


Jom lihat lagi gambar-gambar di bawah ini....TANAH perkuburan Shirokorechenskoye menjadi tempat bersemadinya ramai penjenayah Russia.
“Walaupun mati, mereka mahu diberi penghormatan sama seperti ketika hidup,” kata Vladimir Markov

TAOTAUAJER : Mesipun mereka sudah mati namun tetap mahu bermegah-megah di tempat persemadiannya. Sebagai tanda  betapa besar ego penjenayah di russia, tu belum tengok lagi upacara pengebumian mafia-mafia nie pulak agak-agak nyer macam mana la pulak hebatnyer. Sehebat manapun akhirnya mati jugak..... 

Adbox