Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » WOW! - Penantian Selama 88 Tahun Untuk Gambar Kahwin (5 Gambar)
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post


TAOTAUAJER - Penantian Selama 88 Tahun Untuk Gambar Kahwin, satu penantian yang lama apabila menunggu sehingga 88 tahun untuk mengambil gambar kahwin.Tanya mana-mana pasangan yang sudah bertunang dan mereka akan menjawab majlis perkahwinan tidak akan lengkap tanpa gambar romantik bagi mengingati majlis berkenaan. Sebahagian pasangan yang baru berkahwin akan mengambil gambar mereka selepas majlis itu.


Tetapi bagi pasangan ini di Nanching China, mereka menanti hingga 88 tahun sebelum dapat merakam gambar paling istimewa dalam hidup mereka. Pasangan yang sudah menjangkau usia 100 tahun, Wu Conghan dan Wu Sognshi, berkahwin di wilayah Sichuan, China pada 1924.Bagaimanapun, mereka tidak merakam gambar perkahwinan itu sehinggalah baru-baru ini. Conghan, 101, dan Sognshi, 103, hidup bahagia bersama sejak 88 tahun lalu. Mereka selalu mengimpi untuk merakamkan gambar kahwin mereka.

Tetapi pasangan itu tidak mempunyai pilihan apabila melangsungkan perkahwinan mereka pada tahun berkenaan. Impian mereka dijadikan realiti baru-baru ini oleh sebuah syarikat foto di Nanching, bandar tempat tinggal mereka.

Seperti apa juga yang ada kaitan dengan majlis perkahwinan, pengantin perempuan mahu rakaman itu paling sempurna dan memastikan suaminya kelihatan paling segak dengan baju putih.

SUMBER: Mynewshub

TAOTAUAJER : Amacam Romantik tak? sungguh lama penantian 88 tahun tu, bukan kejap memang berjanggut menunggu dah berkedut dah pon muke deorang. Nasib baik salah seorang pasangan ini masih hidup. Kalau tak memang bergambar dengan mayat la jawabnyer. - Koleksi Pelik dan Unik

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post