Breaking

Wednesday, August 15, 2012

WOW! - Ibu Anjing melamatkan anaknya dari Kebakaran (2 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Kebakaran rumah di Temuco, Chile, memusnahkan sebahagian rumah di mana beberapa anak anjing yang baru 10 hari lahir hidup, agensi berita tempatan, Soy Temuco melaporkan.


Gambar ibu anjing berkenaan menyelamatkan anak-anak muncul di Reddit Jumaat lalu dan menjadi topik perbicaraan pengguna internet di barat.


Walaupun anak anjing telah selamat dihantar ke trak kebakaran oleh ibu mereka, pemilik rumah Omar Torres telah dihantar ke sebuah hospital tempatan untuk rawatan luka terbakar.

Malangnya, artikel berasingan oleh sebuah akhbar melaporkan salah satu anak anjing, bernama Amparo, mati pada malam Khamis kerana luka terbakar yang teruk. Anak-anak anjing yang lain dalam keadaan stabil.

Sudah tentu, ibu anjing mempunyai naluri yang baik untuk menyelamatkan anaknya. Mungkin jauh lebih baik dari setengah ibu manusia yang membuang anak mereka tanpa sebarang rasa bersalah.


TAOTAUAJER : Haiwan pon tau nak jaga anak dan selamat kan anak.. ada manusia yang tak tau menjaga anak main buang-buang jer tak berperikemanusiaan. Lepas nie tak payah guna term "manusia bernafsu binatang" manusia yang keji boleh di angap bernafsu syaitan.


Adbox