Breaking

Thursday, August 30, 2012

PEMBONGKARAN! - Biar betul Samsung bayar Apple $1 Billion dengan 30 Lori Syiling 5 Cents

TAOTAUAJER Hari ini Internet melimpah ruah dengan berita Samsung menghantar 30 trak yang sarat dengan syiling 5 sen ke ibu pejabat Apple di California. Seperti mana yang kita tahu samsung kalah dalam patent hakcipta beberapa model keluarannya. 


Apakah benar jika samsung menghantar duit syiling sebanyak  20,000,000,000 keping 5 sen dikatakan tiba di ibu pejabat Apple di California ?
Kalau korang nak tau berita itu adalah satu penipuan.

Ini laporan berita diterbitkan dalam PaperBlog hari ini berkata yang syarikat keselamatan yang melindungi kemudahan berkata ia telah dialihkan ke tempat yang salah, tetapi beberapa minit kemudian, Tim Cook (Ketua Pegawai Eksekutif Apple) menerima panggilan dari Samsung Ketua Pegawai Eksekutif menjelaskan bahawa mereka akan membayar $ 1000000000 dolar untuk denda baru-baru ini diperintah terhadap syarikat Korea Selatan dengan cara ini.

Laporan itu juga mengatakan bahawa idea yang berasal dari meme satu 9Gag.com laman web yang popular, boleh hadir satu cara untuk membayar jumlah tersebut. Ia adalah untuk diambil perhatian bahawa juri tidak menentukan kaedah pembayaran tunggal, dan, jadi Samsung berhak untuk menghantar wang dalam apa jua bentuk seperti yang mereka fikirkan terbaik, pengeluar Mac.


TAOTAUAJER : So kita dah tau dah sekarang gambar di atas ini adalah HOAX. Tapi kalau betul la.. masak la pihak apple nak kira duit Syiling 5 sen tu..hehe.

Adbox