Breaking

Saturday, August 25, 2012

COOL! - Apabila Kayu Sugi Dikomersialkan Di Negara Barat (8 Gambar)

TAOTAUAJER - Kayu sugi yang diberi nama THIS ini telah diperkenalkan oleh seorang pelajar rekacipta rakyat Lebanon, Leen Sadder. Beliau telah mempromosi kayu sugi kepada warga Barat dan menjual produknya itu di kedai-kedai di kawasan tempat beliau belajar.


Miswak atau kayu sugi telah digunakan sejak sekian lama bagi mencuci dan membersihkan gigi. Ia merupakan salah satu amalan yang dilakukan oleh Rasulullah SAW.


Padanya terkandung seribu satu khasiat. Tidak hairanlah jika didapati masih ada yang menggunakan kayu sugi berbanding ubat gigi ciptaan masa kini. Rasulullah SAW sendiri turut menekankan tentang kepentingannya di dalam beberapa buah hadith.

Akar kayu sugi yang digunakan untuk membersihkan gigi dan mulut bukan sahaja mengandungi zat anti-microbe (anti kuman), malah dapat menentang penyakit anaemia. Selain daripada memberikan kesihatan kepada mulut, ia turut mendatangkan kesukaan kepada Yang Maha Pencipta. 


Lihatlah cara penggunaan THIS ini..

SUMBER : CARIGOLD

Allah SWT telah menjanjikan balasan berganda bagi sesiapa yang bermiswak dalam beribadah. Sesungguhnya rugilah orang-orang yang mengabaikan penggunaan miswak.


TAOTAUAJER : Cool bukan apabila kayu sugi nie di komersialkan , bukan sahaja cool dan bersahaja mengosok gigi malahan mendapat pahala mengamalkan sunnah Nabi S.A.W.

Adbox