Breaking

Wednesday, May 9, 2012

WOW! - Petani China membina kapal selam (6 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Hebat, apabila seorang petani di CHINA menghasilkan kapal selam,Wuyi yang memiliki minat mendalam dalam ciptaan saintifik telah menguji sebuah kapal selamnya di kolam buatan manusia dekat sebuah limbungan kapal di Wuhan, dalam wilayah Hubei kelmarin.


Seorang petani, Zhang Wuyi membina enam buah kapal selam mini yang boleh memuatkan dua orang untuk membawa hidupan marin seperti gamat.

Saksikan lagi gambar pembinaan kapal selam mini di China di bawah ini...


Zhang Wuyi duduk dalam kapal selam dengan dua tempat duduk sewaktu operasi ujian di kolam renang tiruan berhampiran limbungan kapal di Wuhan, wilayah Hubei  padaMei 7, 2012.

Sebuah kapal selam ciptaan petani berusia 37 tahun itu telah dibeli oleh seorang ahli perniagaan di Dalian pada harga AS$15,855 (RM48,500).

Media tempatan melaporkan kapal selam itu boleh menyelam pada kedalaman antara 20 hingga 30 meter dan berada di dalam air selama 10 jam.

TAOTAUAJER : Di china, macam2 dyeorang ley buat.. ini kot pepatah belajar sehingga negeri China.. cos deorang mmg hebat kot. tu yang pepatah tersebut wujud.

Adbox