Breaking

Saturday, May 26, 2012

UNIK! - Pameran seni Invisible Art boleh bayangkan? (4 GAMBAR)

TAOTAUEJR - London Hayward Gallery dimana mempamerkan pameran seni Invisible Art dimana ia kelihatan seperti sebuh muzium yang baru jer selepas rompakan.


Ape yang korang nampak? Cuba bayangkan?

Tetapi ini pendirian patung yang kosong sebenarnya menjadi tarikan utama di galeri British terkemuka - dan penonton akan dikenakan bayaran $ 12 kepala untuk melihatnya.

Jom lihat lagi ape yang di pamerkan di muzium ini...'Kerja' telah diwujudkan sebagai lagak ngeri oleh Andy Warhol dan akan membentuk sebahagian daripada pameran seni yang tidak dapat dilihat 'di London Hayward Gallery.SUMBER | DAILYMAIL

Pengunjung akan diminta untuk melihat 'objek' dengan 'menetapkan imaginasi mereka' dengan melihat pada ruang galeri kosong.

Juga termasuk juga sehelai kertas kosong kanvas kosong dan ruang kosong yang termasuk dalam 50  Invisible Art yang korang perlu bayangkan sendiri.

Ralph Rugoff, pengarah Galeri Hayward, menawarkan pandangan yang berbeza. Beliau berkata: 'Saya fikir pengunjung akan mendapati bahawa terdapat banyak untuk melihat dan mengalaminya dalam pameran seni yang tidak dapat dilihat.

Sebuah pameran ini menekankan bahawa seni tidak sekadar objek material, ia juga menetapkan dimana imaginasi juga adalah sebahagian dari seni.

TAOTAUAJER - Galeri ini sememangnyer kosong dan putih dan kita sebagai pengunjung yang bakal mencorakkannya dengan imaginasi sendiri. Seperti yang diperkatakan imaginasi atau bayangan juga adalah sebahagian dari seni yang hanya kita dapat melihatnya.

Adbox