Breaking

Thursday, October 2, 2014

TIPS! - Cara Bagaimana Untuk Buang Rumah Anda Dari Google Street View

TAOTAUAJER - Semenjak Google Street View  sudah memetakan jalan-jalan awam di Semenanjung Malaysia, ramai yang post gmbar rumah masing-masing dan explore ke halaman rumah anda. Diaporkan buat masa ini sudah 90% jalan sudah dipetakan.


Mungkin jika korang perasan sewaktu membuat kembara secara maya  menggunakan fungsi ini, korang akan perasan terdapat kenderaan yang tidak  tidak dipadamkan nombor pendaftarannya secara penuh oleh pihak Google. 

Mengikut undang-udang, pihak Google harus mengaburkan muka individu dan setiap nombor kenderaan yang dipaparkan di dalam Street View. Sekiranya korang menemui imej peribadi atau nombor pendaftaran kenderaan milik anda yang tidak dikaburkan apakah yang boleh anda lakukan? 

Ikuti langkah-langkah berikut untuk mengarahkan Google untuk memadamkannya bagi pihak anda :

Buka laman Google Maps. 

Tarik dan letakkan logo Pegman (watak kuning Street View) untuk mengakses fungsi Street View
Cari gambar yang ingin anda kaburkan.


Pada bahagian bawah sebelah kanan anda akan menemui butang “Report Inappropriate Street View” dan tekan butang “Submit”.

Pihak Google kini akan memproses permintaan anda. Sekiranya alamat Emel disertakan pihak Google juga akan menghantarkan mesej kepada anda selepas imej diubah mengikut kehendak anda.
TAOTAUAJER :  Pendapat tao la lepas nie kes jenayah boleh bertambah.. sebab kenapa? senang lah lepas nie perompak , pencuri , pembunuh nak selesai kan mission... Ape pendapat korang?
Adbox