Breaking

Tuesday, May 6, 2014

INALILLAH - Aziz Sattar Meninggal Dunia Jam 2 Pagi

TAOTAUAJER - Di pagi ini kita di kejutkan pula akan kehilangan seorang lagi seniman vateran yangtidak asing sekali dengan filem bujang lapok iaitu Aziz Sattar iaitu pelakon yang dulunya berganding dengan P.Ramlee dan juga S Shamsuddin yang juga meninggal dunia pada tahun lepas.


Dikhabarkan oleh Berita harian pelakon veteran, Datuk Abdul Aziz Sattar, 89, meninggal dunia akibat penyakit jantung di Hospital Kajang, di sini, kira-kira jam 2 pagi tadi.

Anak perempuannya, Sandakiah memberitahu, Aziz menghembuskan nafas terakhir di sisi dua anak, menantu dan seorang cucu.


Sebelum itu, pada malam kelmarin Allayarham telah dimasukkan ke Hospital Kajang akibat serangan jantung. Pada tengah hari semalam, Sandakiah Aziz iaitu anak bongsunya, mengesahkan bapanya dirawat di Unit Rawatan Koronari (CCU) dan kondisinya dilaporkan stabil.

Kami sekeluarga sedang menguruskan jenazah yang akan dibawa pulang ke rumah di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras, sebaik dibenarkan pihak hospital,"

Sandakiah berkata, pihaknya juga sedang menguruskan pengebumian ayahnya yang dijangka dilakukan pagi ini.

Gandingan Abdul Aziz atau lebih dikenali sebagai Pak Ajis bersama Seniman Negara, Allahyarham Tan Sri P Ramlee dan Allahyarham S Shamsuddin sebagai trio Bujang Lapuk menjadi antara watak ikonik dalam dunia senimatik Melayu sejak era 1950an.

TAOTAUAJER : Perginya Datuk Aziz Sattar maka cukuplah pemergian tiga orang sahabat ini menghadap Sang Pencipta. Sedih juga tao mendengar perkhabaran ini... Takziah atas pemergian seniman negara, Datuk Aziz Sattar. Bujang Lapok dalam kenangan. Al fatihah.


Adbox