Breaking

Monday, April 28, 2014

FAKTA! - Menarik THE BEAST Kereta Rasmi Obama Tercanggih Di Dunia (10 GAMBAR)

TAOTAUAJER -  Sepertimana yang kita tahu, baru-baru ini kita telah di datangi Presiden Amerika iaitu Barack Obama ke Malaysia atas urusan yang dikatakan sebab TTP dan juga ada beberapa sebab yang menjadikan spekulasi dan juga ada mengatakan ianya terdapat agenda yang di rahsiakan. Namun begitu hari ini tao taknak cerita pasal apa obama datang. Tao nak paparkan kepada semua akan THE BEAST yang turut tiba di Malaysia dimana ia adalah salah satu kenderaan Anti Ancaman yang canggih.


Lebih dikenali sebagai "The Beast", Presiden Amerika Syarikat Barack Obama menaiki kenderaan rasminya sepanjang lawatan ke Malaysia iaitu Cadillac One.


Buatan General Motors keluaran 2009, kenderaan itu mempunyai spesifikasi sangat khusus untuk keselamatan presiden itu, juga mempunyai ciri-ciri seolah-olah sebuah kereta kebal.

Sepanjang lima meter dan berat lapan tan, "The Beast" dilengkapi pintu kalis peluru setebal 20 cm. Badannya cukup kukuh diperbuat daripada besi keluli, titanium dan seramik.


Tayarnya juga kalis bocor dan kerangka kalis letupan melindunginya daripada sebarang bom jalanan. Malah tangki minyak juga diperbuat daripada bahan kalis letupan.

Selain itu, The Beast turut dilengkapi senapang "shot-gun" dan kamera penglihatan malam.

Ia juga memiliki persediaan oksigen sendiri dan bekalan darah yang sama jenis dengan presiden sekiranya berlaku sebarang kecemasan. Kenderaan itu boleh memuatkan maksimum 7 orang, termasuk presiden.

The Beast, kereta rasmi Obama disifatkan sebagai kenderaan perlindungan yang paling canggih di dunia.Namun spesifikasi secara mendalam dirahsiakan bagi melindungi keselamatan penumpang didalamnya.

Dibawah ini lagi gambar THE BEAST sewaktu lawatan Obama di Malaysia


KENDERAAN rasmi yang membawa Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama dan konvoinya meninggal Istana Negara menuju ke hotel sempena lawatan tiga hari Obama ke Malaysia.


KENDERAAN rasmi Presiden Barrack Obama bersama delegasi kelihatan melalui jalan menuju ke Seri Perdana untuk majlis rasmi bersama Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun abd Razak sempena lawatan Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama ke Malaysia.


Sedutan White house down


TAOTAUAJER - Ya.. ianya memang canggih.. ada pernah korang saksikan movie white house down? dimana dalam cerita tersebut ada adegan sewaktu menyelamatkan presiden menggunakan kenderaan THE BEAST ketika itu. Walau bagaimanapun kenderaan ini pernah rosak.

Adbox