Breaking

Thursday, December 26, 2013

UPDATE! - Kisah Sebenar Kejadian Ikan Naik Ke Pelantar Minyak Terengganu (4 GAMBAR)

TAOTAUAJER - SETELAH kita dikejutkan dengan insiden ribuan ikan muncul secara tiba-tiba dan naik ke darat seperti mana yang berlaku di Lahad Datu, Sabah kelmarin, kita dikejutkan pula dengan khabar imej yang menggambarkan situasi yang sama di sebuah pelantar minyak.


Menerusi khabar tersebut yang disertakan sekeping foto, dilaporkan ikan lumba-lumba, ketam dan segala kehidupan laut lari ke persisiran pantai di Terengganu. Kalau kita lihat gambar di atas ini ia agak kabur, tak nampak pulak mana ikan lumba-lumba nyer mahupun ketam dan lokasi tepat pelantar minyak itu juga tidak dinyatakan. Dalam erti kata lain, ia boleh dipertikaikan kesahihannya.

Hasil siasatan mendakwa gambar yang tersebar sangat meragukan berikutan imej yang kabur dan langsung tidak kelihatan kelibat ribuan ikan seperti yang dilaporkan.

Pasti ramai yang tertanya-tanya benarkah kejadian yang berlaku di pelantar minyak terengganu tersebut? Disini tao ada update terkini... yang di kongsikan oleh Hezeri Samsuri.

Hezeri Samsuri berkata : Thse are two vessels at Bekok A, offshore platform off Trengganu. This is the latest picture. As u can see, tak ada gelombang besar dan tak ada ikan main lompat lompat. Lompat tinggi lompat jauh lompat galah dan lompat parti pun tak ada. So kemungkinan gambar yg tgh tersebar sekarang mungkin hoax (palsu). Apapun, amaran ombak besar dan air pasang telah pun dikeluarkan oleh pihak berkuasa. Sila berhati hati.


Adbox