Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » PELIK! - Gnarly, Makhluk Aneh Menyerupai Batu, Mempunyai Darah & Organ Dalaman (6 Gambar)
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Batu yang hidup mungkin di anggap mitos apabila batu semakin membesar dijumpai, tetapi satu batu ini benar-benar satu makhluk yang menyerupai "batu". Dimana dalam bahasa saintifiknya dikenali sebagai Pyura Chilensis, namun masyarakat tempatan menggelarnya sebagai "Gnarly".  


Gnarly  merupakan sejenis hidupan laut yang boleh ditemui di kawasan perairan berbatu sekitar Chile dan Peru.

Selain daripada rupanya yang seakan-akan batu dan tidak mampu bergerak, ia sebenarnya boleh dimakan. Di Chile, hidupan ini ditangkap secara komersial dan masayarakat tempatan lazimnya memakannya secara mentah atau dimasak dengan sayur-sayuran kerana rasanya yang sedap.


Saksikan video makhluk yang aneh ini...Antara fakta menarik tentang Pyura Chilensis ini adalah cara pembiakan makhluk ini adalah secara aseksual iaitu pembiakan sendiri atau tunggal tanpa memerlukan pasangan disebabkan ia tidak mampu bergerak. Oleh itu, makhluk ini boleh bertukar jantina sama ada menjadi jantan atau betina mengikut kemahuannya sendiri.


TAOTAUAJER : Subhanallah, sungguh aneh dan menakjubkan hasil ciptaan Allah yang maha berkuasa, ada jugak makhluk hidup yang betul-betul seperti batu dan boleh pulak di makan. Agak-agak ape rasa makhluk ini selepas di masak yer? - Koleksi Makhluk Pelik!


.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post