Breaking

Tuesday, February 26, 2013

ANEH!- Ribuan Bebola Jeli Ungu Misteri Ditemui Di Arizona (4 Gambar)

TAOTAUAJER - Aneh, ribuan bebola jeli unggu misteri di temui di Arizona membuatkan penduduk tempatan di daerah Tuscon bingung dengan kemunculan ribuan bebola kecil berwarna ungu yang muncul di tengah-tengah padang pasir Arizona.


Geradine Vargas dan suaminya dikatakan telah menemui benda aneh itu pada Ahad lalu ketika sedang bersiar-siar.


"Kami telah mengambil gambar di sekitar kawasan dan kami hanya..Maksud saya, bagaimana awak boleh terlepas yang ini?" kata Geradine. "Ia seperti berkilauan di bawah cahaya matahari".

"Ia merupakan perkara yang tidak pernah dilihat oleh awak sebelum ini". Sesetengah bebola tersebut kelihatan berair dan ada diantaranya pula kelihatan lutsinar.

"Kami telah mengirimkan email kepada seorang kawan yang juga seorang pakar zoologi, tetapi dia juga tidak tahu apakah benda itu" ujar Geradine kepada seorang pemberita KGUN-9. "Maksud saya, dia sendiri tidak dapat mengenal pasti asal-usul benda tersebut"

Pihak pemberita memeriksa bebola aneh berkenaan dan melaporkan bahawa ia kelihatan seperti 'guli yang melekit dan mengeluarkan air apabila dipicit'.

Darlene Buhrow, pengarah pemasaran untuk Tuscon Botanical Gardens berkata bahawa selepas bercakap dengan pihak yang juga ahli botani berpengalaman, jika bebola tersebut merupakan suatu yang semulajadi, ia boleh jadi terdiri daripada sejenis kulat.

Ada yang mengandaikan bahawa bebola tersebut merupakan salah satu produk daripada Deco Beads yang direka dan kelihatan seperti bebola kecil berisi air yang berfungsi bagi mengelakkan tumbuhan daripada terhidrat akibat kekurangan air. Walaubagaimanapun, ia sedikit pun tidak dapat menjelaskan kenapa ia diletakkan dalam kuantiti yang banyak di padang pasir.
SUMBER

TAOTAUAJER : Pelik dan aneh, objek yang tidak dikenalpasiti dijumpai di kawasan lapang dan agak panas dan mempunyai warna yang agak berlawanan dengan alam sekitar. Apakah benda tersebut satu organisma hidup? - Koleksi Kejadian Pelik dan Luar Biasa

Adbox