Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » » #Owsem - Memasak Menggunakan Computer (7 Gambar)
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Memasak Menggunakan komputer? bunyi nyer pelikkan, tapi benar dimana ada kemahuan disitu ade jalan. tao tau ramai yang suka makan kentang goreng atau pon nugget di Mc Donald, Kentucky, dan sebagainya. Sehinggakan ade gadis yang sanggup makan nugget selama 15 tahun.


Tapi korang penah tau tak? kita boleh menggoreng dengan menggunakan komputer?? Macamana cara nya??

jom lihatkan di bawah ini...

Pertama mesti la menyediakan benda asas untuk menggoreng iaitu Minyak



2. Selepas itu Minyak dituang ke bekas penggorengan

Cuba korang lihat, ape yang berada dapam bes tu? itu adalah KOMPUTER!! Bagi yang belum pernah mengexplore komputer @ CPU di rumah, ini adalah motherboard. Motherboard adalah komponen @ mesin utama untuk menghidupkan sebuah komputer.


3. Hidupkan Komputer

Kemudian sambungkan komputer kepada sumber tenaga elektrik dan ON kan komputer tersebut. Ape yang kita dapat lihat disitu monitor komputer tersebut hidup.



4. Tunggu sehingga minyak tersebut panas

Tunggu sehingga minyak mengelegak dan betul-betul panas baru lah boleh membuat gorengan.


5. Masukkan kentang ke dalam minyak

Okay kelihatan minyak dah menggelegak dan sesuai untuk pengorengan, masukkan kentang dan korang boleh relex main game meta...sap kok dlu..hehe


6. Tunggu sehingga kentang tersebut garing

Apabila kentang tersebut telah garing keemasan maka boleh lah di angkat keluar dan sedia untuk di hidangkan.



7. Tadaaaa... Sudah boleh dimakan

Kentang goreng telah siap dimasak boleh di cicah sos, nak sedapp lagi boleh la cicah dengan mayornis.
Amacam korang ade nak try??

PERHATIAN : Berhati-hati sewaktu menggunakan peralatan elektrik pesanan dari taotauajer .
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post