Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » » » » » » Aneh | Pakai Kondom hidupkan Api
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

pergh..mesti korang tak caye kan dengan kondom korang boleh idop kan api. Kalau korang nak tau kondom bukan saje digunakan untuk buat seks tetapi pikir luar dari kepala kotak korang. Bermanfaat jugak kondom disimpan dalam dompet apabila anda darurat..hehe

Photobucket

Ok nie gambar yang dah terbakar menggunakan kondom, kita rewind balik camner carenye yer

Dari Wildwood Survival tentang bagaimana membuat api dengan kondom dan air. Mudah jer sesenang ABC..hahaa

pertama isi air dalam kondom, pastu buat cam dalam gambar bawah nieh

Photobucket

tak perlu gosok, tak perlu ape just picit jer kondom tu sampai mengelembung

Photobucket

tengok!! haaaa.. kan da berasap

Photobucket

Haaa..tekan lagi..tunggu la kome yer sampai tebakar

Photobucket

Haaa kan da terbakar..

nak tau ape sebabnyer...ok tao nak bagi tau sket...

Objek terbakar?? bagaimana boleh terbakar? dari tenaga haba...dari mana dapat tenaga haba? daripada cahaya....

>>Einstein kata cahaya matahari adalah dalam bentuk "tenaga" dipanggil sebagai photon. Bilangan photon yg banyak ditujukan kpd sesuatu objek menyebabkan "electron" dlm objek tersebut mendapat tenaga lalu terinjal kepada fasa yg lebih tinggi --> Keinjalan ini dimanifestasikan dalam bentuk tenaga haba ---> objek terbakar...

Biasan cahaya dr jauh menyebabkn cahaya tertumpu pada satu tempat.....

so...same jer kan fungsi dengan kanta kan..

so lepas nieh simpan lah kondom di dalam dompet anda, boleh di gunakan jika anda menghadapi masalah-masalah yang terdesak...hahaa ( hidupkan api la kalau tersesat ker )

Pakai kondom pon boleh...hahaa ape pon boleh...huhu

Photobucket

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post