Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » » » Wow | ONE PEICE version Hollywood
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post


One peice adalah salah satu citer anime yang popular dikalangan remaja-remaja sekarang bahkan yang da dewasa pon ade yang fanatik lagi mengikuti anime ini.

Photobucket

One Peice diciptakan oleh Eiichiro Oda. Komiknya mula pada 1997 di Shonen Jump terbitan Shueisha dan masih berlanjutan sehingga kini. Versi anime di TV mula pada Oktober 1999. Populariti anime ini telah menyaingi Dragon Ball.

Hollywood akan mengadaptasikan komik anime ini ke Filem nyata. Di bawah ini adalah karektor yang mempunyai mirip dengan pelakon-pelakon Hollywood. Layann~

Monkey D. Luffy / Elijah Wood:

Photobucket

Kedua-dua gambar ini hampir serupa just si Elijah nieh rambutnya kurang panjang jer.. sebagai info, Elijah Wood dulunya juga pernah membintangi filem perang yang diadaptasi dari Novel Lord of The Rings sebagai Froddo Bagins, jadi Elijah adalah yang paling sesuai sebagai Luffy.

Zoro Roronoa / Hayden Christensen:

Photobucket

Haa.. yang ini pulak rambut, raut wajah dan senyuman pon dah semirip dengan Zoro. Buat yang tak tau la, Hayden ini adalah pelakon watak utama dalam Filem Jumper ( yang kaya tuh ), filem yang diadaptasi superheronya boleh melakukan teleport.


Nami / Hayden Panettiere:

Photobucket

Hayden Panettiere pelakon muda Hollywood, sebelum ini pernah membintangi dalam watak utama cerita HEROES, panettiere adalah paling sesuai sekali untuk membawa watak Nami

Usopp / Marlon Wayans:

Photobucket

Agak sukar untuk mencari pelakon yang agak mirip dengan Usopp, sebabnya muka usop terlalu kartun..hehe. Akhirnya just Marlon Wayans seorang komedi kulit hitam. Sifatnya mungkin serupa cuma hidungnya tuh mungkin boleh diubah dengan efek CGI.. ( jgn jd cam Pinokio sudeh..hehe )

Sanji / Zac Efron:

Photobucket

Zac Efron, yang popular dengan filem High School Musical. Gaya rambutnya juga dah sama kan...

Nico Robin / Jordana Brewster:

Photobucket

Mesti korang tak kenal dengan pelakun ini kan, Jordana brewster pernah membintangi filem Fast & Furious.

Franky / Jim Carrey :

Photobucket

Menurut khabar angin, Franky sememangnya berasal dari inspirasi watak Jim Carrey sewaktu membintangi filem pet detective dapam Ace Ventura... pakaiannya pon same jer kan...


Brook / Russel Brand :

Photobucket

Russel Brand dipilih kerana pernah membintangi dalam Filem Get Him to The Greek. Dalam filem tersebut beliau menjadi penyanyi, sama seperti Brook ( Walo Brook adalah pemusik ), style pon dah same kan. Hanya muka Brook dalam anime tersebut tengkorak....tengok la nanti mesti muka Russel ini bakal diubah jd tengkorak jugak...hehe

Tony Tony Chopper / ????? :

Photobucket

Untuk watak yang ini memang biarkan pada special efek CGI ..hehe


Portugas D.Ace / Joseph Gordon-Levitt :

Photobucket

Watak abang Luffy, Ace dimana mirip Joseph Gordon-Levitt sangat padan sekali.


Shanks / Hugh Jackman :

Photobucket

Idola Luffy dan memberikan topinya kepada Luffy, salah satu lanun yang terkuat. Watak ini akan diberikan kepada Hugh Jackman yang membintangi watak utama dalam filem Wolvarine X-men

Shiroge A.K.A Whitebeard A.K.A Newgate / Hulk Hogan :

Photobucket

Whitebeard ini juga mungkin dari inspirasi dari manusia terkuat seluruh dunia dari WCW, Hulk Hogan.

Menurut pembuatan filem ini budget sekitar $200 juta ( lebih kurang budget Pirates of Carribean yang juga bertemakan lanun laut ) Kepada kaki anime dan manga tunggukannya.
Harap-harap Filem ini dikeluarkan nanti jangan di kecewakan seperti Filem Dragon Ball Evolution



Ade sape yang tahu di sebalik makna D. - Portugas D.Ace dan Monkey D. Luffy


.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post