Breaking

Monday, September 8, 2014

WOW! - Gambar Terbaru Proton IRIZ, Harga dan Spesifikasi

TAOTAUAJER - Kalau sebelum ini kita dikejutkan dengan saru reka bentuk kenderaan Perodua AXIA, kini nampaknya proton juga bakal mengeluarkan kenderaan baru iaitu Proton IRIX. Jom lihat gambar Proton  IRIX dan Spesifikasi Proton IRIZ


Difahamkan Proton bakal mengumumkan kereta keluaran terbaru bagi kategori Compact Car yang dikenali sebagai Proton Iriz pada hujung tahun 2014.

Pasti ramai yang nak tahu berapakah harga Proton IRIZ , menurut sumber kereta ini bakal dijual dengan harga serendah RM28 ribu sehingga RM54 ribu mengikut tiga (3) jenis variasi yang disediakan iaitu Standard, Executive dan Premium.


Spesifikasi Proton Iriz 2014

Proton Iriz akan dikuasakan dua jenis enjin terbaharu dengan teknologi VVT dalam sesaran 1.3 dan 1.6 liter yang mampu menjana kuasa sehingga 110hp dan tork 148Nm, selain mampu mencecah kelajuan lebih 180 km/j. Proton Iriz juga akan dipadankan transmisi manual dan automatik, serta ditawarkan dalam tiga varian iaitu Standard, Executive dan Premium.

PROTON-SPECS-TENTATIVE


Selain daripada warna hijau.. terdapat 4 lagi warna Proton Iriz warkan yang bakal menjadi pilihan dan akan menyusuri jalan-jalan di malaysia.. yang mana bakal menjadi pilihan anda?

sumber : Paultan.org

TAOTAUAJER :  Kalau diperlihatkan nampaknya reka bentuk Proton kali ini lebih kemas, terperinci dan elegant . Adakah Proton Iriz ini mampu bersaing dengan keluaran Perodua terbaru, iaitu Perodua Axia?   Apa pendapat korang semua?


Adbox