Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » WOW! - Dian Dian, Anjing Kudung Yang Berjalan Dengan Dua Kaki (5 GAMBAR)
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Ia kelihatan mustahil untuk berjalan bagi anjing kecil ini apabila dilahirkan kudung tanpa dua kaki depannya. Namun begitu berterima kasih kepada pemilik beliau telah mengatasi kecacatan dan belajar bagaimana untuk berjalan.


Anjing kecil ini sekarang menghabiskan hari beliau dapat mengelilingi sekitar kaki bandar disebabkan ketabahan pemiliknya. Cen Lan yang tinggal di Nanning, ibu kota Wilayah Guangxi di selatan China, membela anjing tersebut semenjak enam tahun lalu.


Haiwan Seorang jiran melahirkan enam anak, dan salah seeekor daripadanya menghairankan tidak mempunyai kaki hadapan. 'Anjing ini adalah salah satu daripada enam anak anjing dalam sampah dan lima lagi sihat di bela,manakala yang satu ini dinggalkan dia bersendirian,' jelasnya.


'Saya boleh membaca dari matanya bahawa dia kecewa dan dia tidak sabar-sabar untuk berjalan.
'Saya kemudian mengambil dia tanpa teragak-agak.'


Menurut Cen Lan, Dian Dian mulanya berpindah seperti anjing laut, menolak badannya ke hadapan dengan kaki belakang beliau. Tetapi Cen Lan telah bertekad untuk membantu anjing kecil itu belajar untuk mengatasi ketidakupayaan beliau.

Dia datang dengan pelan latihan untuk membantu Dian Dian mempelajari bagaimana untuk menggunakan kaki belakang beliau. 'Saya menggunakan makanan untuk melatih beliau untuk berdiri, walaupun untuk kali kedua, jelasnya.
SUMBER : Dailymail

TAOTAUAJER : Sadis apabila diketahui anjing yang cacat ini di buang di dalam tong sampah kerana kecacatannya, namun begitu masih ada yang berhati murni untuk mangambil anjing ini dan mengajarnya berjalan. Jangan pulak bila dah jadi macam ini pemilik asalnya nakkan balik anjing ini. Bila tak nak dibuang, bila dah keluar paper macam nie nak balik pulak. - Koleksi China Hebat

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post