Breaking

Monday, April 2, 2012

NGERI ! - Inilah Akibat Mengunakan Telefon sewaktu Sedang DI Charge (3 Gambar)

TAOTAUAJER - Dahsyat tak sangka kemalangan seperti ini boleh berlaku sangat merbahaya. Dimana kejadian seperti ini telah meragut jiwa seorang lelaki yang menggunakan handphone sewaktu handphone tersebut di Charge.


Saksikan gambar di bawah ini dan kisah tersebut....

AWAS!

1. "Jangan charge handphone anda semalaman dan JANGAN diletakkan dekat dengan anda ketika mencharge."

2. "Jangan korang menjawab panggilan masuk ke handphone  sewaktu sedang di charge!!" Ada satu kes kemalangan dimana, seorang lelaki sedang mencharge handphone di rumahnya. Pada waktu yang sama, ada panggilan masuk dan dia menjawabnya sewaktu handphone tersebut masih tersambung dengan wayar charger yang mengalirkan arus elektrik.

Setelah beberapa saat, arus elektrik masuk ke handphone tersebut tanpa disedari dan lelaki tersebut tersebut terlempar ke lantai dengan kerasnya. Family nyer bergegas masuk ke bilik lelaki tersebut danmendapati lelaki tersebut pengsan, dengan  jantung yang lemah dan jari terbakar.

Dia dikejarkan ke hospital terdekat, tapi "nyawanya sudah tak tertolong lagi" ketika sampai dirumah sakit.

Disebabkan kejadian tersebut lelaki tu Mati...


Dengan itu tao menasihatkan juga korang berhati-hati lah sewaktu menggunakan barangan elektrik, dan kalau korang nak tau Laptop juga mempunyai potensi untuk berlaku seperti ini.


Adbox