Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » SERIUS! - Rakyat Israel Diancam Penyakit Diabetes Selepas Perang
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Akhbar Israel, Ha'aretz mengeluarkan berita kepedihan yang dialami oleh pasukan Israel pasca pencerobohan ke Gaza yang lalu. Haaretz melaporkan, jangka masa setahun selepas serangan rejim ke atas Gaza akan muncul pelbagai penyakit dan gangguan kesihatan yang kini sukar dipastikan kalangan rakyat di Israel.


Baru-baru ini jumlah pesakit kencing manis di wilayah selatan Israel telah meningkat dan menjadi salah satu kesan yang diramalkan akan berlaku.

Dalam laporannya, gangguan kesihatan yang dialami oleh rakyat Israel adalah akibat keadaan panik yang menyelimuti mereka yang tinggal di penempatan-penempatan haram Yahudi dan bandar-bandar berdekatan Gaza. Mereka panik setelah wilayah-wilayah tersebut dihujani dengan roket-roket para pejuang Gaza.

Ha'aretz melaporkan para doktor tahu kemurungan dan tekanan psikologi mungkin menjadi sebab penyakit kencing manis menjangkiti mereka atau mereka berketurunan penyakit ini. Golongan mereka berpenyakit ini sangat ramai di Israel.

Ramai pesakit kencing manis memberitahu bahawa gejala penyakit ini mula menyerang apabila mereka tertekan.
sumber: Islampost.com

TAOTAUAJER : Nah hambik kaw.. nampaknya ini adalah satu lagi bala yang dikenakan kepada Israel setelah membunuh ribuan penduduk gaza tempoh hari


.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post