Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » GEMPAR! - Apabila Sungai Berdarah Di Indonesia
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Ribuan penduduk sekitar Sungai Jambatan Kuning, Tanjung Laut, Bontang Selatan, Indonesia menjadi gempar apabila air di muara sungai kampung mereka bertukar menjadi warna merah darah, sejak Selasa lalu.


Mengikut sumber penduduk tempatan, kejadian aneh ini mula berlaku sekitar jam 2 petang waktu tempatan.

Bermacam-macam pendapat diutarakan termasuk cat tertumpah, fenomena alam, sisa kumbahan perindustrian dan ada kaitan dengan sumpahan tertentu.


Air sungai berkenaan bagaimanapun dilapor tidak mempunyai bau cat atau bahan kimia.

Ketua Kampung, Agus Amir menjelaskan sampel air sudah diambil dan kini sedang diperiksa. Pihak tertentu juga dikatakan sedang menyiasat punca aliran air yang membawa warna merah tersebut.Namun sementara menantikan keputusan makmal, rakyat Bontang hingga kini masih berbondong-bondong ke muara sungai untuk menyaksikan sungai berwarna merah yang tidak pernah mereka saksikan seumur hidup sebelum ini.

Saksikan video di bawah ini...TAOTAUAJER : Kejadian yang pelik dan jarang-jarang berlaku,  apakah yang menyebabakan kejadian sebegini berlaku? sama-sama kita nantikan apakah misteri di sebalik kejadian ini. - Koleksi Kejadian Pelik dan Luar Biasa, 

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post