Breaking

Wednesday, December 25, 2013

HEBAT! - Lukisan Unik Hanya Dapat Dilihat Melalui Gambar Negatif (6 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Kebiasaanya lukisan yang dilukiskan adalah untuk kita lidhat secara terus, namun begitu Brian Lai artis Malaysia menghasilkan satu lukisan ke satu tahap yang lebih tinggi apabila melakar gambar photorealistik ke tahap lain dengan membuat lakaran dengan teknik 'Colour Invert'.


Kelihatan seperti filem negatif, ilustrasi Lai adalah seperti karya seni abstrak sebuah penapis diterapkan untuk membalikkan warna. Lai ketika ini telah menghasilkan dua ilustrasi, salah satunya menggambarkan watak Wolverine. Keahlian artis ini merupakan bukti bahawa dia mempunyai mata yang tajam, kerana mampu menterjemahkan gambar normal menjadi terbalik.

Namun, Lai mengakui bahawa ia perlu masa untuk menyesuaikan detail dan shading karyanya. Untuk potret Wolverine ia bahkan memiliki sebuah gambar terbalik dari sebuah foto untuk rujukan.TAOTAUAJER : Serius style dengan beberapa contengan apabila di negatifkan ia menghasilkan satu seni yang realistik. Tak sangka ianya hasil seni orang Malaysia - Koleksi Menarik


Adbox