Breaking

Monday, April 22, 2013

SERIUS! - Wartawan Lari Dari Majlis Perkahwinan Demi Melaporkan Gempa Bumi Di China [VIDEO]

TAOTAUAJER - Demi menyampaikan berita kepada orang ramai, salah seorang reporter berita di China dengan rela meninggalkan upacara perkahwinannya sendiri demi melaporkan gempa dahsyat yang menimpa kota Ya’an, China pada sabtu 20 April lalu.


Saksikan video rakaman hasil liputan gempa bumi dengan gaun perkahwinanya di bawah ini.

Sewaktu itu, Chen Ying muncul dengan mengenakan gaun pernikahan, lengkap dengan tudung putih dan gelang bunga yang cantik di tangannya. Meskipun begitu, Chen Ying masih boleh melaporkan gempa bumi yang membunuh setidaknya 207 orang dan mengakibatkan kecederaan ribuan orang, di tempat kejadian.

Chen sedang dalam perjalanan menuju pernikahan ketika dia mendengar gempa bumi dahsyat menimpa Ya’an. Lalu ia memanggil juru kamera dan mulai melaporkan insiden tersebut, sementara ia masih mengenakan gaun pengantinnya.


“Saya berdiri di Holiday Plaza. 15 minit yang lalu, sebuah gempa kuat melanda. Tapi belum ada yang terbunuh di daerah ini di mana aku berdiri,” katanya dalam lembaran berita.

Gambar Chen Ying yang tengah mewawancara penduduk tentang gempa berkekuatan 6,6 skala ritcher itu sendiri mulai menyebar di laman-laman web blogging Sina Weibo. Ramai orang yang memuji kegigihannya dalam melaksanakan profesionnya dengan penuh pengabdian.

Setelah 10 minit menginformasikan berita tentang gempa bumi yang berlaku, Chen kembali untuk melangsungkanperkahwinannya dan setelah upacara selesai ia pun kembali bekerja.SUMBER : digitalspy.co.uk
TAOTAUAJER : Perghhh, memang betul-betul wartawan abadi. Sewaktu majlis perkahwinannya sendiri sempat lari sekejap membuat liputan gempa bumi yang sedang berlaku. - Koleksi China Hebat

Adbox