Breaking

Friday, March 1, 2013

COOL! - "MYO", Alat Kawalan Jauh Dengan Menggunakan Pergerakan Tangan (6 Gambar)

TAOTAUAJER : Alat ini dikenali sebagai MYO Gesture Control yang memberi korang kuasa seakan-akan Jedi dalam filem Star Wars. Dengan menggunakan alat ini, korang mampu mengawal smartphone atau komputer hanya dengan menggunakan pergerakan tangan secara wireless. Alat yang dipakai di lengan ini akan mengesan aktiviti elektrik pada otot lengan dan memberi respon mengikut pergerakan tangan korang.

"Minority Report" teknologi, tetapi kawalan isyarat adalah di sini dan yang terbaru,teknologi yang paling maju sedang dibentangkan sebagai peranti dpt dipakai oleh Labs Thalmic.
Labs Thalmic yang boleh dilihat diYouTube, video promosi menunjukkan kawalan isyarat Myo armband dapat dipakai dalam penggunaan penuh. Peranti ini memberikan pengguna Jedi seperti kawalan ke atas komputer, permainan video, mainan UFO terbang , persembahan pejabat, malah untuk kawalan untuk four-wheeler.

BERKAITAN: Kongres Dunia Mudah Alih 2013: Peranti Baru Didedahkan
Teknologi belakang armband itu adalah dijelaskan di laman web syarikat: "The armband Myo membolehkan anda menggunakan aktiviti elektrik dalam otot anda untuk tanpa wayar mengawal komputer anda, telefon, dan lain kegemaran teknologi digital." Armband tersebut menggunakan kesambungan Bluetooth berpasangan dengan peranti anda dan menghantar arahan.

Dengan ini, Labs Thalmic mengatakan anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada teknologi di belakang Microsoft Kinect atau TV baru pintar Samsung, yang menggunakan kamera pengesanan supaya pergerakan anda kawalan apa yang berlaku pada skrin.

Bersama-sama dengan sensor proprietari Thalmic aktiviti otot dan Bluetooth 4,0 teknologi, armband yang dilengkapi dengan bateri lithium-ion yang boleh dicas semula dan pemproses ARM.Labs Thalmic mengatakan Myo akan "serasi sepenuhnya" dengan Microsoft Windows dan Mac OS, dengan pembangunan sumber terbuka yang boleh didapati untuk Android dan IOS permohonan integrasi. (Makmal Thalmic segera bertindak balas apabila dihubungi oleh ABC News untuk maklumat lanjut.) Myo adalah kini boleh didapati untuk preorder pada harga $149 dan penghantaran "lewat 2013."TAOTAUAJER : Amacam? canggihkan teknologi pada masa kini, sehinggakan terciptanya satu sistem kawalan hanya di lengan melalui pergerakan otot-otot pada tangan kita dan terus membolehkan kita mengawal sesuatu yang telah di programkan - Koleksi Teknologi

Adbox