Breaking

Saturday, September 22, 2012

WOW! - Gangnam Style Set Guinness World Record

TAOTAUAJER - PSY rapper Korea Selatan rapper mempunyai alasan yang baru untuk bermegah: Dia akan memecahkan Guinness World Record.The rekod penyimpanan kuasa diumumkan pagi Jumaat dimana Gangnam Style psy memecahkan rekod untuk "“Most Likes on YouTube” dengan 2141758.


Gangnam Style ini memecahkan rekod sebelumnya yang milik LMFAO’s Party Rock Anthem (1,574,963), Justin’s Bieber’s Baby (1,327,147) dan Adele’s Rolling in the deep (1,245,641). (Ia juga harus diperhatikan bahawa hit psy menghampiri dengan 100,000 dislike.) Gangnam juga telah mencapai sehingga 227,000,000 views, walaupun ia tidak tersenarai dalam senarai 30 video yang paling ramai dilihat di YouTube .Dalam siaran, Pengurus Komuniti Guinness World Records , Dan Barrett, berkata: "Pernahkah anda melihat ini?' video yang menular dua bulan lepas di seluruh web, ia adalah sangat hebat dan sepatutnya mendapat penganugerahkan rekod untuk video iyang sangat popular. Dalam tahun-tahun lepas tidak terfikir bahawa sesuatu yang akan dilihat ratus juta kali , dan kini "Gaya Gangnam" telah mencapai lebih daripada dua kali ganda hanya dalam tiga bulan di YouTube. 

SUMBER: Mashable

TAOTAUAJER : Giller gempak lagu joget-joget slumber Gangnam Style mendapat Most Likes di YouTube sehinggakan lagi-lagu omputeh yang hit habis di pancung. Memang ia satu fenomena satu dunia mendengar dan menyukai lagu Gangnam Style ini.

Adbox