Breaking

Saturday, May 19, 2012

WOW! - Lamborghini Emas yang Bikin Silau Mata (5 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Warna logam emas kini menjadi tren di dunia automotif. Hal tersebut dibuktikan dengan banyaknya pemilik kenderaan yang melabur pada kenderaan kesayangannya dengan warna emas.

 

Seperti yang terlihat di Beijing, China. Kereta sport Lamborghini Galardo di cat emas sehingga menyilaukan mata. Bahkan saat terkena sinar matahari, dari jarak 200 meter kilauan kenderaan ini tampak terpancar. 

Jom lihat lagi gambar-gambar Lamborgini emas di bawah ini....

Empunya kenderaan ini mengecat hampir sepenuh kenderaan Galardo tersebut dengan warna emas. Sebab, seluruh tubuh kenderaan eksotik asal Italia ini dibaluti cat emas mulai dari, hadapan sehingga belakang kenderaan tersebut.


Lamborghini emas ini bukanlah yang pertama. Sebelumnya beberapa kenderaan yang juga mendandankan warna emas pada eksteri kenderaanya seperti Porsche 911 Carrera S, Nissan GTR, Rolls-Royce Phantom dan Aston Martin Cygnet.

Lamborghini Galardo diperkuat dengan enjin 5.2 liter V10 yang mampu menghasilkan tenaga sehingga 553 hp pada 8.000 rpm dengan torsion puncak mencapai 540 Nm pada 6.500 rpm. Dalam ujian Galardo hanya memerlukan 4.2 saat untuk mencapai 0-100 km/j.
  
Berkilat sungguh emas dye.... 
TAOTAUAJER : Giller la Lamborghini nie dah la mahal lepastu boleh pulak buat coating emas, bila la nak kaya nak beli lamborghini sebijik..huhu. [FAKTA] korang tau tak? Syarikat asal pencipta Lamborghini ini sebenarnya pada waktu masa dulu adalah syarikat yang mengeluarkan model traktor.

Adbox