Breaking

Wednesday, October 12, 2011

#tautak ? Bau Ketiak Lelaki Mampu menjadi Penawar Stress Wanita

TAOTAUAJER - Bunyi nyer memang agak pelik tapi memang benar dimana Bau Ketiak Lelaki Mampu menjadi Penawar Stress kepada Wanita. Satu kajian telah di buat di Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.

"Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Benar kah?

Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid."

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut.


Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang..

Photobucket

Now, amacam ? Kalau lelaki ade peluh-peluh juicy sket xmo la marah-marah eh, saje kasi bauan yang dapat menjadi penawar stress buat kaum wanita.

#Fakta - Tahukah kaum isteri bahawa hormon bau phero yang dirembes dari ketiak suami boleh aktifkan hormon isteri hingga mereka merasa damai dan tenang.
Adbox