Breaking

Saturday, October 22, 2011

GEMPAR! Tao telah di Hack Anonymous! Anda menjadi mangsa siber?

TAOTAUAJER - Tao telah digemparkan apabila account yahoomail, Gmail dan Facebook tao telah di Hack tepat pukul 12.04 am 22 Oktober 2011 oleh organisasi yang tak dikenali so tao anggap Anonymous la wat masa nih. Pasti ada dikalangan anda telah di hack dan account FB,Ym dan Gmail korang tak boleh masuk kan. Tapi tao agak bernasib baik telah ditect dengan lebih awal dan membuat segala recovery pada Account2 tersebut.


Tao telah di hack oleh Secret Army Recruitment Team | DragonForce | DragonForce Recruitment Team |DF-Army | Baby-DF |DF-Trooper | DF-Media | DF-Monster | DragonForce Love Malaysia | H3x0r Cr3w |

Baca kan lagi bagaimana tao mengatasi masalah ini....

Account Fb tao yang telah di hack

Photobucket
tao telah delete email tersebut dan menukar semua password

Asal nyer semua acc tao telah ter logout secara automatic dan tao menyedarinya dalam pukul 12 pada Smartphone tao yang sync pada kesemua acc tersebut meminta tuk login semula tetapi tao gagal.

Tao cuba recovey semula password acc gmail tao dengan menggunakan aplikasi handpone recovery.

Ymail juga begitu...

Ini gambaran ymail tao yang telah di hack dan

Photobucket

Ini email yang digunakan Hack email tao dan juga FB tao

Photobucket

tao check pada Account setting di FB tao mendapati pada ruangan emai ade email yang tidak dikenali, ini bermaksud fb tao telah di hack fan password tao telah dikenal pasti.

Kemudian setelah tao recover semua account tao, tao baru sedar dimana pada ruangan group terdapat group Kami Mangsa Cyber

Photobucket

Tao pon kepelikan dan setelah tao baca description group tersebut dan tao amat lah terkejut tao telah di hack oleh Hack-er yanh hebat!

Ini yang tertera pada Group tersebut tao telah di masukkan pada group tersebut dan Hackers tersebut telah menulis pada wall group tersebut menggunakan Account tao.

Photobucket
Dekat 2000 orang telah di Hack bua masa ini...

Ini Description pada Group tersebut!
Anda Bertanya Bagaimana Anda Join Group Ini ???

Jawapannya : ID Facebook anda telah diceroboh oleh Hacker yang terlatih daripada squad Secret Army dan crew2 lain dan dimasukkan di group ini . Jangan risau kerana hacker2 di sini semuanya baik2 .. Kami cuma mahu ingatkan kepada anda untuk tingkatkan security facebook anda dan jangan salahkan Hacker2 ini jika anda di HACK . Berhati2 Semasa Anda Berada Di Alam Maya ..

Tao berterima kasih pada kumpulan tersebut yang telah memberingatkan tao akan keselamatan dunia siber , kerana banyak maklumat yang tersimpan dalam email dan juga laman sosial. Kepada pembaca semua semoga lebih berhati-hati di laman siber.

Pada masa akan datang tao akan kongsikan kepada anda semua cara-cara mengatasi dan meningkatkan lagi tahap keselamatan di laman siber. Nantikan nyer......


Adbox