Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

TAOTAUAJER - Objek Misteri 7 Sayap Terbang Di Sabah | Masihkah korang ingat beberapa hari yang lepas TV3 ada memaparkan satu video dimana satu objek misteri yang di rakamkan bercahaya putih berterbangan?


Saksikan Video di bawah ini...

Menurut Jabatan Hidupan Liar Sabah akan menjalankan kajian terperinci mengenai rakaman objek misteri yang terbang pada kelajuan tinggi di sebuah gua di negeri itu.

- - - -
TAOTAUAJER - Kreatif Ukiran Unik di Atas Telur | Seorang seniman berasal China, Wen Fuliang membuat karya seni sebuah ukiran yang rumit dari kulit telur. Hasilnya pun memukau mata.


Wen, seorang seniman asal Provinsi Shaanxi, sebelumnya bekerja sebagai pemahat kayu namun setelah ia dipecat dari pekerjaannya itu ia beralih untuk membuat suatu ukiran dari media yang luarbiasa, hal ini ia lakukan untuk memenuhi keperluan hidupnya.
- - - - -
TAOTAUAJER - Kereta Api Laju Laluan Terpanjang d Dunia, Beijing-Guangzhou mula beroperasi | China, 26 Disember melancarkan perkhidmatan kereta api laju di laluan terpanjang di dunia, dengan industri pengangkutan itu semakin berkembang tetapi sering berdepan dengan masalah.


Pembukaan laluan antara Beijing dan Guangzhou sejauh 2,298 kilometer akan membolehkan perjalanan antara kedua-dua bandar tersebut memakan masa hanya selama lapan jam berbanding 22 jam sebelum ini.

Badan penyiaran China Central Television melaporkan kereta api laju pertama bergerak pukul 9 pagi waktu tempatan (9 pagi waktu Malaysia) dari Stesen Kereta Api Beijing Barat.


Landasan kereta api laju terpanjang di dunia, landasan kereta api Beijing-Guangzhou yang jaraknya 2,298 kilometer mula beroperasi hari ini. Panjang keseluruhan landasan kereta api laju di China kini mencecah 9,300 kilometer.








Stesen televisyen berkenaan juga melaporkan secara langsung keadaan di dalam kereta api itu yang menunjukkan penumpang bergambar kenang-kenangan sempena pelancaran perkhidmatan kereta api laju tersebut.

Agensi berita Xinhua pula melaporkan sebuah lagi kereta api berlepas dari Guangzhou ke ibu negara ini kira-kira pukul 10 pagi.

Kereta api itu akan bergerak dengan kelajuan purata 300 kilometer sejam yang meliputi 35 hentian di bandar-bandar utama seperti Zhengzhou, Wuhan di Sungai Yangtze dan Changsha.

Media rasmi melaporkan hari ini dipilih bagi memulakan perkhidmatan kereta api laju Beijing-Guangzhou sempena tarikh kelahiran pemimpin China, Mao Zedong yang dilahirkan pada 1893.

Laluan Beijing-Guangzhou dilengkapkan dengan penyelesaian pembinaan laluan antara Zhengzhou dan Beijing kerana laluan Zhengzhou-Wuhan-Guangzhou sudah beroperasi.

Rangkaian kereta api laju China dibina pada 2007 namun menjadi industri paling berkembang pesat di dunia.
Xinhua melaporkan, China kini mempunyai laluan kereta api laju sejauh 9,300 kilometer.

Akhbar rasmi, China Daily melaporkan, laluan perkhidmatan kereta api laju itu akan meliputi sejauh 50,000 kilometer menjelang 2020. - AFP

SUMBER: Carigold

TAOTAUAJER : Waaa... maju sungguh china dalam sektor pengangkutan, maklumlah negara chinakan besar. Kalau nak guna jalan raya pasti la bermasalah dengan kesesakan. Dalam bab ni memang respect kat china.. patut utamakan projek-projek mcm ni daripada berlumba-lumba bina bangunan tertinggi dunia, dengan itu dapat mengurangkan kemalangan jalan raya dengan menggunakan kemudahan pengangkutan awam seperti ini.

- - -
TAOTAUAJER - Penemuan Makhluk Pelik Di Antartika (4 GAMBAR) | Sungguh banyak penemuan makhluk pelik ditemui di seluruh dunia. Penemuan seperti ini menunjukkan bahawa terdapat banyak hidupan di dunia ini yang masih belum dikaji sepenuhnya. Kewujudannya mungkin tidak disedari kerana dek kepupusan ataupun sukar didapati atas faktor sesuatu tempat.


Gambar di bawah ini juga, sempat dirakamkan ditemui oleh sekumpulan ekspedisi di sana. Boleh lihat gambar di bawah ini.

- - - - - -
TAOTAUAJER - Bila kita menyaksikan Gambar-Gambar ini mungkin akan membuat sesiapa yang melihatnya memendam sebuah pertanyaaan. Ini sebuah mangsa jenayah atau perbuatan lain sehingga orang dengan sadis mampu melakukan hal seperti itu.


Ini adalah gambar yang mengerikan yang pernah tao lihat, kerana walaupun kulit dan daging di potong-potong seperti itu orangnya masih tetap bertahan hidup.

Lagi gambar di bawah ini.. kalau tak berani jangan tengok
- - -

TAOTAUAJER - Gila apabila akuarium yang dipenuhi jerung pecah di khalayak ramai di China. Kejadian malang tidak berbau akuarium tersebut didapati pecah dan menyebabkan puluhan orang cedera.



Kalau dah namanya jerung, sudah tentu ia antara haiwan pemangsa yang berbahaya. Sebanyak 7 ekor jerung telah dipertontonkan kepada khalayak umum melalui sebuah akuarium gergasi di pasaraya besar di China.

Bagaimanapun, Ikan jerung tersebut pula mati kerana gagal diselamatkan lebih awal. Boleh lihat gambar di bawah ini.












Sebuah akuarium gergasi yang boleh memuatkan 7 ekor ikan jerung telah dibina di sebuah Shopping Mall sekitar China dua tahun yang lalu. Namun ianya tak tahun lama kerana minggu lepas, ianya pecah dan mencederakan seramai 56 orang serta membunuh kesemua ikan jerung di dalamnya

- -
TAOTAUAJER - Pernahkah korang terfikir apabila kenderaan terkena ribut salji, ibarat ais yang membeku di dalam peti ais tu. Di negara kita kebanyakkan kereta rosak kerana banjir tetapi tidak di negara lain. Kereta mereka rosak kerana ribut salji. Gambar di bawah adalah selepas dilanda ribut salji .
 


Dahsyat jugak larr...nasib baik tak ada orang dalam kereta tersebut, seperti yang berlaku Sweden , dimana seorang lelaki terperangkap didalam kereta yang di timbusi salji dan masih hidup. Jom kita lihat [LINK]

- - - -
TAOTAUAJER - Lubang aneh di jumpai di Antartika, adalai ia markas rahsia askar atau markas alien di Antartika? Sebuah struktur berbentuk lubang pintu terlihat di sebuah bukit batu bersalji di Antartika. Lubang itu sepertinya dibuat oleh tangan-tangan manusia.



Lokasi lubang itu adalah 66 33' 11.58"S, 99 50' 17.86"E. Apakah lubang itu hasil buatan tangan manusia, ataukah hanya sebuah lubang yang tercipta kerana ganasnya alam di Antartika ?

-
TAOTAUAJER - Selepas kiamat tidak berlaku pada Jumaat lalu,dan fenomena dunia bergelap selama 3 hari tidak berlaku maka muncul pula sekumpulan pengikut ajaran sesasat yang mendakwa, ia akan berlaku empat tahun lagi.


Tarikh baru kiamat, menurut kumpulan The Sword of God Brotherhood ialah pada 1 Januari 2017.

- -
TAOTAUAJER - Masihkah korang ingat dimana kejadian tragedi 9/11 yang meranapkan World Trade Center dan membunuh ramai orang awam? Tidak di sangka dimana sejak 1983 lagi World Trade Center dah di jangkakan akan di serang.


Sebenarnya seorang penulis Latin America telah menjangkakan yang World Trade Center akan diserang sejak dari 1983 dalam bukunya.

- - - -
TAOTAUAJER - Pasti ramai yang bertanyakan apa yang sebenarnya berlaku pada 23,24 dan 25 disember 2012 yang menyatakan akan berlakunya "Bumi Akan Bergelap". Angkasa Malaysia telah mengeluarkan satu penjelasan terhadap fenomena tersebut.

ilustrasi gambaran Dark Dust Clouds

Dimana Pihak Agensi Angkasa Negara (ANGKASA) di bawah Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi Malaysia ingin membuat pembetulan kenyataan dari sudut sains berhubung dengan blog-blog dan artikel-artikel berkenaan Bumi Akan Bergelap Pada 23, 24 Dan 25 Disember 2012.

Maklumat tersebut adalah seperti berikut:
- - - - - - -
TAOTAUAJER - Sangat ekstrem! Di Afghanistan, Taliban meletupkan lori bahan api NATO dan mengambil minyak dari tanki tersebut semasa ia tidak rosak sepenuhnya. Memang tega, sekali meletup abis sume tu panggang!







TAOTAUAJER : Memang giller dan sangat ekstrem, bahaya apabila bermain dengan api apatah lagi bermain dengan bahan api yang terdapat nyalaan api berhampiranya. Sekali meletup memang semua jadi korban. - Koleksi Ekstrem


- - - - -
TAOTAUAJER - Amat mengejutkan apabila Sekumpulan ahli arkeologi menemui sebuah tengkorak manusia yang berbentuk lonjong dekat Kampung Onavas di Mexico. Dimana tengkorak itu dipercayai berusia 1,000 tahun dan ia kelihatan seperti gambaran watak makhluk asing dalam filem-filem keluaran Hollywood.


Ia ditemui tertanam di sebuah kawasan yang mengandungi 25 rangka tulang manusia.
- - - - -

TAOTAUAJER - Wow inilah keNderaan yang paling nipis tao pernah jumpa, dengan tema batman pulak tu. DImana pada awal disember yang lalu di England Perry Watkins ingin melelong kenderaan ternipis tersebut yang di reka bentuk oleh dia sendiri.


Ketinggian kereta tersebut - 19 inci, 1 inci bersamaan 2.5 cm, dengan itu kereta ini dengan ketinggian hanya 40 sentimeter jer.

- - -
TAOTAUAJER - Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan (NASA) mengeluarkan amaran serius terhadap khabar angin akan berlaku hari kiamat pada 21 Disember ini berdasarkan perkiraan kalendar kaum Maya.


Kiamat 21 – 12 – 2012 yang menghebohkan masyarakat menurut Kalender Suku Maya di bantah oleh NASA. Lagi-lagi yang menghebohkan apabila akan berlakunya satu fenomena penjajaran alam semestar yang akan menyebabkan 3 hari kegelapan... tao juga telah membuat pendedahan dan pembongkaran tentang kejadian tersebut dimana ia tidak benar. BACA SINI

- - - -

TAOTAUAJER - Pulak dah! Gangnam style pulak di ceritakan menjadi diantara petanda kiamat , kalau sebelum ini gangnam style dikatakan berkait rapat dengan illuminati. Apakah hubungan antara ramalan kiamat akan berlaku esok dengan fenomena Gangnam Style milik penyanyi Korea Selatan, Psy?


Menurut ramalan kontroversi Nostradamus, jika angka klip video Gangnam Style mencecah satu bilion penonton, maka kiamat akan berlaku.

Siapa sebenarnya Nostradamus? Dia ialah penyair, peramal astrologi yang lahir di Perancis pada 1503. Namanya sangat terkenal selepas beberapa ramalannya menjadi kenyataan.

Beberapa ramalannya yang terkenal dan terbukti tepat ialah Revoulsi Perancis, Kebakaran di London, kematian Puteri Diana, kematian John F Kennedy dan tragedi pengeboman di Nagasaki, malah tragedi serangan 11 September di New York.

Berdasarkan turutan rekod itulah, dunia mulai cemas dengan ramalan dunia akan berakhir atau kiamat yang dijangka berlaku ketika penonton Gangnam Style di YouTube mencecah angka satu bilion. Mengapa Gangnam Style dan mengapa angka satu bilion? Berikut ialah ramalan Nostradamus mengenai akhir zaman.

“From the calm morning, the end will come when of the dancing horse the number of circles will be nine,” Nostradamus, 1503.

“From The Calm Morning dirujuk oleh peramal sebagai negara Korea Selatan sebagaimana negara itu mendapat jolokan Calm Morning dalam bahasa Inggeris.

“Dancing Horse? Jelas sekali yang dimaksudkannya ialah Gangnam Style yang sememangnya berasal dari Korea Selatan. Bagaimana dengan maksud “Circle Will Be Nine?” Ungkapan ini masih diperdebatkan. Beberapa peramal berkata maksudnya ialah angka kosong iaitu jumlah penonton YouTube yang mengakses klip video Gangnam Style. Ia bermakna angka satu bilion yang memiliki sembilan kosong (bulatan) sama dengan ungkapan Nostradamus. Dalam erti kata lain apabila diterjemahkan kesimpulannya dalam bahasa Melayu, ramalan Nostradamus bermaksud: “Dari Korea Selatan, kiamat akan berlaku ketika tarian kuda menunjukkan bulatan hingga sembilan.” Jadi, apakah ramalan Nostradamus bakal terbukti? Apa pun, ketika ini klip video Gangnam Style sudah ditonton sebanyak 971,518,818 dan kelihatan terus bertambah. - Agensi

SUMBER : hMetro

TAOTAUAJER : Adoyai... terkejut jugak tao pepagi membaca berita ini, tak pasal-pasal gangnam style tu pun boleh menjadi antara petanda kiamat. Ini semua di sebabkan oleh kontroversi Nostradamus. Mati meninggalkan misteri buat manusia akan datang. - Koleksi Misteri


- - -
TAOTAUAJER - Semakin dekat dengan tarikh keramat kelendar maya ade sekumpulan manusia yang mengambil langkah bijak untuk menghasilkan bunker anti kiamat.


Ron Hubbard, yang tinggal di California, membina sebuah kubu bawah tanah yang mewah.
























 













TAOTAUAJER : Kalau beginilah bunker yang deorang buat memang tak tahan... guna zink yer kot. 


- - -