Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

TAOTAUAJER - Jika korang rasa ingin menghilangkan diri buat seketika waktu, rumah dengan penyamaran terbaik ini adalah jawapanya. Korang boleh cuba Casa do Penedo, atau House of Stone, dimana sebuah rumah yang di jadikan dengna empat batu monolitk yang besar. 


Gambar nie seperti satu gambar khayalan yang di buat kan.. ia bukan sekadar gambar ia Wujud

Dimana rumah tersebut dari jauh tidak kelihatan seperti sebuah rumah dimana ia nampak seperti segumpulan batu gergasi yang wujud di situ.

Kalau korang nak tau, rumai ini dibina pada tahun 1974 sebagai tempat percutian bagi keluarga orang portugis yang inginkan tempat yang jauh dari orang ramai dan privasi.

Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini...


Photo courtesy of Feliciano Guimarães

Gambar di atas nie mungkin seperti khayalan kan.. korang saksikan gambar di bawah ini pulak..



TAOTAUAJER : Amacam? Tapi tao tak jumpa la gambar-gambar bahagian dalaman bagi rumah ini... walau ape pun ia memang owsem! - Koleksi Structure


- -
TAOTAUAJER - Di Kemaman – Nelayan dan pembeli di jeti Kuala Kerteh di sini gempar apabila seorang nelayan membawa pulang seekor ikan aneh menyerupai naga, pagi semalam.


Ikan ganjil itu mempunyai sesungut panjang berwarna merah di kepala dan bawah mulut serta berduri di bahagian bawah badan, dengan ukuran empat meter panjang dengan berat mencecah sembilan kilogram.

- - - - -
TAOTAUAJER - Heboh pasal pembelian Nombor plate berdaftar WWW 1 yang berharga setengah juta dimana senarai pemilik no plate berdaftar WWW telah paparkan kepada umum, dan di mana Sultan Johor berjaya memiliki nombor plate berdaftar WWW 1 tersebut dengan harga RM520000. Yang hotnya Sultan sendiri telah di cerca akan pembelian no plate tersebut...


Kalau korang nak tau jumlah ini kini telah mencatat satu rekod baru sebagai nombor plat paling mahal yang pernah dijual di Malaysia dan ia milik Sultan Johor.

Namun, sekarang ini, timbul pula keadaan kurang enak apabila seorang lelaki telah berani mencerca Sultan Johor apabila berjaya memiliki nombor plat kenderaan “WWW 1” itu.


- -
TAOTAUAJER - Trolol ! sungguh menggoda apabila seorang perempuan yang seksi dan mempunyai tubuh yang langsing dan berpakaian yang agak seksi membuatkan ramai lelaki yang tergoda apabila melihat reaksi perempuan tersebut melambai lambai dari rumahnya.


Dengan aksi perempuan tersebut berduyun lelaki berkejaran ke rumah perempuan tersebut, bersama-sama kita saksikan video di bawah ini.. kelakar jugak!


- - -
TAOTAUAJER - Satu kejadian dimana SLAB atau laintai dimana sedang di angkat bagi kerja-kerja pembinaan banggunan terjatuh di atas sebuh kereta BMW dan menyebabkan kerosakan terus.. total lost apabila kenderaan mewah tersebut penyek.

 Gambar kereta BMW yang di hempap SLAB konkrit

Kenderaan BMW tersebut rosak teruk terutama sekali pada bahagian bumbung dan body kenderaan tersebut yang penyek menjadi leper. Dikatakan seaktu kejadian tiada penumpang berada di dalam kenderaan tersebut...

 Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini....

- - -
TAOTAUAJER - Pelik ayam yang sudah disembelih, tapi tidak mati. Begitulah tanda kekuasaan ALLAH di mana ayam sabung kacukan selasih yang disembelih oleh seorang penduduk kampung sekitar kawasan Bukit Raya Dalam dua minggu lalu, masih hidup.


Kejadian berlaku kira-kira 10 pagi apabila pemilik ayam, Esomuddin Idris, 40, menyembelih ayam itu untuk dijadikan juadah, namun selepas disembelih, ayam itu tidak mati walaupun urat mareh, leher dan pedal telah putus.

- - -
TAOTAUAJER - Kejam sungguh apabila kanak-kanak di bunuh dalam serangan pasukan keselamatan Syria ke atas bandar Houla,DAMSYIK. Dimana Pasukan pemantau Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) mengesahkan sekurang-kurangya 90 orang terbunuh termasuk 32 kanak-kanak.


Sebahagian jenazah 90 orang termasuk 32 kanak-kanak yang terbunuh dalam serangan, dipercayai dilakukan oleh tentera kerajaan Syria kelmarin. – Foto ihsan CNN

Ketua misi PBB, Mejar Jeneral Robert Mood menyifatkan insiden itu sebagai tidak boleh diterima dan tidak boleh dimaafkan sama sekali.

- - -
TAOTAUAJER - Pelik sungguh dan bangang apabila muka yang cantik semulajadi di beri oleh maha pencipta telah dirosakkan dengan trend terbaru dye la kot. Pape pon korang saksikan gambar-gambar di bawah ini...


Ini wajah seorang gadis yang sebelum di ubah menjadi hodoh, jom kita lihat ape yang berlaku selepas itu...
- -
TAOTAUAJER - Mungkin ramai yang tak tau di sebalik kemeriahan HIMPUNAN JUTAAN BELIA terdapat kejadian berdarah dimana malam pagi semalam dimana dua orang cedera parah dan 10 yang lain cedera ringan dalam kemalangan yang berlaku sewaktu sesi Drag Racing yang diadakan sempena Himpunan Sejuta Belia 2012 anjuran Kementerian Belia dan Sukan di Putrajaya.

 
Saksikan Video di bawah in dan juga gmbar-gambar kejadian .....

- - - -
TAOTAUAJER - Satu kejadian ngeri yang berlaku kira-kira kepada seorang lelaki di China sewaktu beliau mendengar beberapa lagu-lagu pada iPhone entah macamana telefon iPhone tersebut meletup di tangannya.


Jom lihat apa yang tangannya kelihatan seperti , selepas letupan itu....
- - -
TAOTAUAJER - Adik beradik yang dibuli dan dipukul kerana mempunyai buah dada kini menjalani kehidupan yang normal selepas pakar bedah membuang Buah dada mereka. Mereka ini Lelaki tetapi mempunyai tumbesaran buah dada yang mantap seperti seorang gadis.


3 beradik dari Republik Dominican yang mengalami perkembangan payudara akibat gangguan genetik yang jarang berlaku kini 'hidup dengan kehidupan yang normal' selepas di jalani pembedahan.
- - -
TAOTAUEJR - London Hayward Gallery dimana mempamerkan pameran seni Invisible Art dimana ia kelihatan seperti sebuh muzium yang baru jer selepas rompakan.


Ape yang korang nampak? Cuba bayangkan?

Tetapi ini pendirian patung yang kosong sebenarnya menjadi tarikan utama di galeri British terkemuka - dan penonton akan dikenakan bayaran $ 12 kepala untuk melihatnya.

Jom lihat lagi ape yang di pamerkan di muzium ini...

- - - -
TAOTAUAJER - Seorang ahli lembaga pengarah berkata bahawa Steve Jobs Apple untuk mewujudkan sebuah kereta impian, iCar. Dalam satu persidangan ke atas Syarikat Fast, Mickey Drexler berkata bahawa industri kereta Amerika adalah satu tragedi dan Steve bermimpi untuk merancang iCar untuk menghuru-harakan industri automotif.


Berdasarkan pereka kereta Itali, Liviu Tudoran mengambil asas dari produk Apple bagi reka bentuk dan kereta konsep yang telah dicipta dipanggil  iMove untuk tahun 2020.

Jom kita lihat lagi gambar kenderaan keluaran Apple di bawah ini....

- - -
TAOTAUAJER - Wow.. Malaysia keluarkan tablet! Syarikat MalTechPro Sdn Bhd memperkenalkan tablet pertama buatan Malaysia dikenali '1Malaysia Pad' yang dilengkapi aplikasi terkini dan skrin sesentuh.


Tablet '1Malaysia Pad' Kini Di Pasaran

Mensasarkan jualan awal sebanyak 5,000 unit dengan harga pengenalan RM999, tablet selebar 7 inci itu juga dilengkapi dengan kemudahan 1Malaysia Messenger. 

Saksikan lagi gambar-gambar  '1Malaysia Pad'di bawah ini...

- -
TAOTAUAJER - Lonomia Obliqua adalah salah satu ulat beluncas paling bahaya didunia yang telah mengakibatkan beberapa kematian setiap tahun di Amerika Selatan dan Brazil. Lonomia sering bersembunyi disebalik kulit pokok, mereka mempunyai racun berbisa yang boleh menyebabkan pendarahan yang serius, hemolisis, dan kematian.


Lihatlah tubuh ulat nie pon dah macam berduri-duri yang dapat membebaskan racunnya apabila seakan duri tersebut tertusuk kedalam bahagian anggota badan manusia.

Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini...

- - -
TAOTAUAJER - Setiap hari kita sering disarankan agar sentiasa berkelakuan baik, sopan apabila berada di mana-mana tempat. Apabila kita berkelakuan baik, secara tidak langsung kita menggambarkan tentang akhlak kita. Namun percayakah anda, dalam otak kita sebenarnya terdapat satu bahagian yang dinamakan bahagian ‘jahat’ yang mana ia terkandung tingkah laku yang negatif.


Selama ini, para ilmuwan tidak mengetahui di bahagian otak mana pada manusia yang paling bertanggungjawab terhadap sebuah kejahatan atau kebohongan. Orang hanya tahu kalau kejahatan itu muncul dari sebuah ucapan, tapi tidak mengetahui kalau itu ada hubungannya dengan bahagian tertentu dalam otak.

Hasil kajian ahli neurologi Jerman berjaya menemui bahagian otak yang membuat manusia menjadi jahat. Dr Gerhard Roth berkata, bahagian itu terletak di  bahagian depan yang terletak pada ubun-ubun otak manusia yang kelihatan seperti tompok hitam melalui pemeriksaan X-ray yang paling bertanggung jawab terhadap terjadinya kejahatan.


“Tompok hitam itu ditemui pada hampir setiap pelaku jenayah,” katanya

Beliau menemuinya ketika membuat kajian tentang pelaku jenayah di Jerman yang dipenjarakan untuk tempoh lama. Penyelidikan tersebut menunjukkan perilaku jahat juga boleh diwarisi daripada genetik.

“Jika terdapat ahli keluarga mempunyai penyakit di bahagian hadapan otaknya, sebanyak 66 peratus generasi berikutnya berpotensi mengalami simptom sama,” jelasnya lagi.



Kesimpulan ini, sebenarnya tergolong sangat telat jika dibandingkan dengan apa yang sudah diisyaratkan oleh Allah swt. dalam firman-Nya dalam Al-quran. Bahagian otak tersebut disebut  di dalam al-Quran disebut “Nasiyyahtin kazibatin khati’ah” maksudnya “Ubun-ubun yg membuat dusta dan bersalah”.

Yang mengagumkan adalah bahwa Al-Quran sejak berabad-abad yang lalu telah berbicara tentang fungsi ubun-ubun ini ketika membicarakan Abu Jahl:

Allah swt. berfirman dalam Surah Al-‘Alaq ayat 15 dan 16.
كَلَّا لَئِنْ لَمْ يَنْتَهِ لَنَسْفَعَنْ بِالنَّاصِيَةِ * نَاصِيَةٍ كَاذِبَةٍ خَاطِئَةٍ

“Ketahuilah, sungguh jika Dia tidak berhenti (berbuat demikian) niscaya Kami tarik ubun-ubunnya[1], (yaitu) ubun-ubun orang yang mendustakan lagi durhaka.

[1] Maksudnya: memasukkannya ke dalam neraka dengan menarik kepalanya.

Al-Quran memberikan sifat كاذبة خاطئة (mendustakan lagi durhaka). Kenyataan seperti inilah yang ditemukan para ilmuwan pada masa sekarang ini dengan menggunakan pemindaian resonansi magnetik.

Maha Suci Allah Yang telah menyatakan fakta ini yang menunjukkan kemukjizatan Al-Quran yang baru ditemukan pada masa sekarang ini. 

Sumber : keajaibanQURAN

TAOTAUAJERJika benar penemuan ini, ianya adalah ‘i’jaz al-quran’ yang membuktikan kebenaran isi kandungan al-Quran. - Artikel Islamiah
- - - -
TAOTAUAJER - Dalam proses kejadiaan seekor ayam apa yang kita lihat adalah seekor ayam akan menetas dari sebiji telur, Pernahkah korang terfikir yang mana wujud dahulu ayam mahupun telur? Kini terjawab sudah dimana satu kajian yang dilakukan oleh seorang penyelidik,Colin Freeman dari University of Sheffield telah membuktikan yang mana wujud dahulu samaada ayam atau telur.


yang mana wujud dahulu samaada ayam atau telur?

Cukup mengejutkan, jawabannya adalah Ayam. Penjelasannya sebagai berikut:

- -
TAOTAUAJER - Wow memang wow, terbeliak mata melihat bilik nie dimana bilik seorang kaki game yang di penuhi dengan pelbagai konsol permainan video game. Memang dahsyat la macam-macam ade jom kita skodeng ape yang ada kat dalam bilik ini...



Saksikan lagi gambar-gambar yang membuatkan mata korang terbeliak di bawah ini...

TAOTAUAJER - Nama lengkap bagi menara jam ini adalah Menara Jam Diraja Mekah atau nama popularnya Menara Abraj Al-Bait. Menara jam ini dibina oleh syarikat pembinaan tersohor Arab Saudi iaitu, Saudi Binladin Group membabitkan 250 tenaga kerja mahir umat Islam. 


Kalau korang nak tau ianya terletak bertentangan dengan Masjidil al Haram di atas tapak Kubu Pertahanan Ajyad di zaman Khalifah Uthmaniyah yang telah diruntuhkan.

Okay ikuti Fakta Menarik Mengenai Menara Jam Mekah yang tao telah senaraikan di bawah ini



1- Menara Jam Diraja Mekah itu merupakan menara jam yang tertinggi dunia. Ia mengalahkan bangunan menara-menara jam terkenal lain dari seluruh dunia. Seperti Menara Jam Palace of Culture and Science di Warsaw Poland, Menara Jam The Big Ben di London, Menara Jam Rajabai di Mumbai India dan Menara Jam Ann-Bradley di Milwaukee Amerika Syarikat.

2- Menara Jam Diraja Mekah merupakan menara tengah yang dibina dalam Kompleks Abraj Al Bait yang mudah dilihat tanpa mengira sudut iaitu sehingga sejauh 17 kilometer pada waktu malam dan 11 hingga 12 kilometer pada waktu siang dengan kalimah Allah terpampang jelas pada keempat-empat permukaannya.


3- Setiap kali masuknya waktu-waktu solat Subuh, Zohor, Asar, Maghrib dan Isyak, akan terpancar dari jam tersebut satu cahaya lampu yang boleh dilihat sehingga sejauh 28 kilometer (dengan tidak melupakan peranan bilal masjid untuk tetap mengalunkan azan).


4 - Cahaya daripada dua juta lampu LED yang menghiasi muka jam tersebut dengan 21,000 darinya terdiri daripada cahaya yang berwarna hijau dan putih, yang selamanya menjadi lambang warna agama Islam yang suci.

5 - Keindahan jam itu menjadi bualan kerana sebanyak 90 juta kaca mozek keemasan digunakan untuk menghiasi keempat-empat permukaan dengan mengambil motif atau corak flora dan fauna.

6 -Terdapat dua lif yang akan membawa para pelawat sehingga ke sebuah balkoni atau anjung tinjau iaitu dengan kedudukan lima meter ke bawah kedudukan jam

7 - Direka oleh jurutera Jerman dan Swiss membabitkan kos bernilai $800 juta (RM2.56 bilion)

TAOTAUAJER : Sebahagian dari Umat Muhammad saw menyatakan: "Menara Jam Tertinggi di Mekah Petanda Kiamat" Sejauh mana benar berita ini sama-samalah kita renungkan.

- - - - -
TAOTAUAJER - Salamualaikum kepada semua pembaca blogTAOTAUAJER , pastinyer korang selalu online dan menghabiskan masa terluang dengan Media Sosial Facebook dan juga Tweeter. Disini tao mengambil kesempatan Sempena Ulang tahun ke-4 syarikat pengiklanan Says untuk mengajak korang untuk turut serta untuk tidak membuang masa melayari internet.


Kini syarikat pengiklanan Says mengadakan Birthday Giveaway selama 30 hari dan terdapat hadiah lumayan yang bakal di berikan kepada anda setiap hari. Seperti yang korang lihat banner kuning di atas tu, Says akan memberikan 3 hadiah give away setiap hari dalam masa 30 hari ini...

Okay kita lihat dulu hadiah-hadiah yang di sediakan khas buat pengguna internet di bawah ini...
- -
TAOTAUAJER - Oh! memang giller apabila katak menjadi santapan seperti sushi di jepun, katak dah la menggelikan tapi di jepun deorang sanggup makan sebagai makanan exotik. Ape yang menlagi menggelikan di sini adalah katak tersebut di makan Fresh dimana isi perutnya di keluarkan dan di hidangkan dan korang boleh lihat katak tersebut masih bergerak-gerak sewaktu di hidangkan di dalam pinggan.


Lihat tu... seekor katak yang telah di potong-potong di hidangkan di atas pinggan, manakala kepalanya juga di hidangkan.

Jom kita lihat video bagaimana sushi katak ini disediakan di bawah

- - - - -
TAOTAUAJER - Berjuta-juta orang menumpukan mata mereka ke langit di kedua-dua belah Pasifik menatap teruja dimana gerhana separa menutupi matahari pada waktu subuh di Asia dan pada waktu senja di barat Amerika Syarikat. Mei 20 (21), 2012. Fenomena ini dikenali sebagai Gerhana Matahari Anulus...nak tau baca post tao yang lepas [SINI]


Satu gerhana matahari anulus dilihat dari Tokyo, Jepun, pada 21 Mei. Berjuta-juta menumpukan mata mereka ke langit menatap teruja gerhana matahari telah mencipta "cincin api" pada waktu subuh di Asia. (AFP Photo / Kazuhiro Nogi)

 Lihat lagi gambar-gambar  Gerhana Matahari Anulus di bawah ini...

- - - - - -
TAOTAUAJER - OMG! Satu pasangan ini cuba masukkan anak mereka dalam mesin basuh untuk main-main (prank) tetapi selepas mereka tutup mesin basuh tersebut, ianya berfungsi secara automatik.


Rakaman CCTV menunjukkan mereka panik dan cuba untuk memcuba penutup mesin tetapi gagal. Akhirnya selepas beberapa minit, staf di situ berjaya memberhentikan mesin dan keluarkan anak tersebut.

Jom saksikan video di bawah ini....
- - -
TAOTAUAJER - Pengasas Facebook, Mark Zuckerberg mengakhiri zaman bujangnya. Mark yang mencipta Facebook kerana ingin membalas dendam terhadap bekas kekasihnya akhirnya menemui damai di hati dengan kekasih hati berbangsa Asia.


Encik Zuckerberg dan Priscilla Chan yang berusia 27 tahun itu berkahwin pada satu upacara kecil di rumahnya di Palo Alto, California

Jom kita lihat gambar-gambar sewaktu perkahwinan mereka ini...

- - -
TAOTAUAJER - Fenomena Gerhana Matahari Cincin akan berlaku hari ini pada 20 Mei 2012 bersamaan dengan hari ahad. Gerhana Matahari Anulus (Cincin) tersebut dapat dilihat dengan jelas di Sabah dan Sarawak.


Gerhana matahari Anulus berlaku apabila diameter ketara seperti bulan lebih kecil daripada cakera matahari menyebabkan matahari kelihatan seperti anulus (cincin) dan menyekat kebanyakan daripada cahaya matahari.

Nak tau lagi info pasal kejadian Gerhana Matahari Anulus nie? Jom baca lagi di bawah ini...
- - -
TAOTAUAJER - Haha... satu video lagu dengan tajuk 'Thank You Facebook' telah dibuat dan diupload di youtune , sebelum ini lagu Najwa Latif dari Malaysia telah membuat lagu yang bertemakan facebook iaitu dengan tajuk 'Cinta Muka Buku' tapi nie lain punya jom kita lihat video di bawah ini.


Saksikan Video di bawah ini....

- - -
TAOTAUAJER  - Nike merancang untuk mengeluarkan satu barisan produk yang dibuat dari bahan yang sama digunakan dalam sut angkasa lepas NASA. Ia kelihatan pelik juga. Nike bakal mengeluarkan kasut dengan mengunakkan fabrik yang sama di gunakan oleh NASA dalam ekspedisi ke Angkasa.


Barisan produk dibina di sekeliling kasut Yard Marikh, menggunakan "fabrik vectran yang digunakan untuk Mars Excursion Rover airbags dan terperinci dari Overshoes Lunar yang digunakan untuk misi Apollo,"

-
TAOTAUAJER - Warna logam emas kini menjadi tren di dunia automotif. Hal tersebut dibuktikan dengan banyaknya pemilik kenderaan yang melabur pada kenderaan kesayangannya dengan warna emas.

 

Seperti yang terlihat di Beijing, China. Kereta sport Lamborghini Galardo di cat emas sehingga menyilaukan mata. Bahkan saat terkena sinar matahari, dari jarak 200 meter kilauan kenderaan ini tampak terpancar. 

Jom lihat lagi gambar-gambar Lamborgini emas di bawah ini....
- -
TAOTAUAJER - ROZIANA menenangkan suaminya, Mohd. Ali selepas kereta mereka ditembusi besi penghadang lebuh raya di Kilometer 214.9, Lebuh Raya Utara-Selatan berdekatan susur keluar Changkat Jering di Taiping semalam.


Berpantang maut sebelum ajal. Itulah yang berlaku kepada tiga beranak yang terselamat walaupun kereta Proton Saga yang dinaiki mereka ditembusi besi penghadang lebuh raya sepanjang 15 meter selepas kenderaan itu terbabas ke tepi lebuh raya.
- -
TAOTAUAJER - Satu keajaiban berlaku di bumi Nigeria dimana seorang bayi yang dilahirkan keluar bersama-sama dengan Al-Quran pada 7 Mei lepas. Ibunya, Puan Kikelomo Ilori, 32, ahli kecantikan, memberitahu kita bahawa dia telah lahir pada hari Isnin selepas dia telah mengandung selama kira-kira 10 bulan.


Keajaiban bayi yang lahir dengan Al-Quran

Ibu tunggal tersebut mendakwa dia telah ditinggalkan oleh suami yang menafikan tanggungjawab untuk kehamilan dan digalakkan untuk menggugurkan kandungan terseubt. Wanita itu juga berkata: "Saya enggan untuk menggugurkan kehamilan" Mrs Ilori melahirkan rasa terkejut dengan kelahiran anak lelaki. Seorang ulama Islam, Ustaz Abdul Rahman Olanrewaju Ahmed, menamakan bayi lelaki Abdul Wahab Iyanda Aderemi Irawo.
- - - - -
TAOTAUAJER - Hot di internet seorang polis wanita yang begitu Cun heboh diperkatakan di Internet, seperti tak boleh di sangka gadis cun seperti ini menjadi seorang polis. Ini macam kalau pejar pencuri, pencuri pon berhenti..hehe


Lagi gambar-gambar di bawah ini.....

- - -
TAOTAUAJER -  Pemandu kenderaan di China telah menjadi keliru oleh sistem lampu isyarat lalu lintas, di mana satu traffic light yang dipasang lebih 20 set lampu di persimpangan.


Persimpangan dengan lampu trafik yang membingungkan dikesan pada set persimpangan di Bandar Chongqing di China, dan kelihatan terlalu mengelirukan bagi pemandu.

- - -
TAOTAUAJER - Omg.. satu kejadian kemalangan yang dahsyat berlaku apabila sebuah kenderaan Ferari 599 GTO merempuh sebuah teksi lebih kurang 4.15 pagi. Kejadian tersebut meragut 3 nyawa. Satu video juga secara tidak sengaja dirakamkan sewaktu kejadian tersebut. Jom saksikan Video kemalangan di bawah ini....


Korang lihat lah... hancur Ferari tersebut

Saksikan lagi gambar-gambar kemalangan dan Video di bawah ini....

- - -
TAOTAUAJER - Seorang peniaga kedai perkakasan terkesima apabila suaminya membawa pulang nanas kembar 15 seberat 7.7 kilogram yang tumbuh di ladang getah mereka di Kampung Sungkup, Bukit Selambau.


Menurut Zuraini Md Isa, 41, nanas unik itu menjadi bualan penduduk kampung dan pengunjung yang memenuhi kedai mereka yang terletak depan masjid Bukit Selambau untuk melihat secara dekat, apabila buah itu diletak sebagai pameran.


- -
TAOTAUAJER - Penduduk di Kampung Sumarran di Sulawesi Barat digemparkan dengan kehadiran seekor nyamuk gergasi berukuran 7 sentimeter dan mempunyai sayap berukuran 2.5 sentimeter.


Giller la besar.... Nyamuk gergasi

Haiwan tersebut ditemui bersama kumpulan nyamuk lain di sebuah masjid ketika para jemaah mahu menunaikan solat Maghrib. Para jemaah kemudiannya menangkap nyamuk itu beramai-ramai.

Lagi gambar di bawah ini...
- -
TAOTAUAJER - Jepun telah menghasilkan satu produk yang digilai oleh gadis-gadis apabila tiba musim panas, dimana satu produk Bra terbaru ini dipanggil 'Super Cool Bra' dan mempunyai bungkusan ais dalamnya yang mampu menyejukkan gadis yang memakainya.


Lagi gambar-gambar menarik di bawah ini....
- - - - -