Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

TAOTAUAJER - Salah seorang lelaki terkaya di Australia, Clive Palmer, pada Isnin mengumumkan rancangan untuk membina sebuah kapal Titanic versi abad ke-21 di China, dengan pelayaran pertama dari England ke New York ditetapkan pada 2016. Palmer, seorang jutawan perlombongan berkata beliau telah mentauliahkan syarikat milik negara China CSC Jinling Shipyard untuk membina Titanic II dengan dimensi yang sama seperti sebelumnya. 


"Ia akan menjadi serupa dengan kapal mewah Titanic yang asal tetapi sudah tentu ia akan mempunyai ciri teknologi abad ke-21 dan navigasi terkini serta sistem keselamatan," Palmer berkata dalam satu kenyataan.
- - - -
TAOTAUAJER - iPhone adalah produk yang popular dikeluarkan oleh Apple, satu casing yang telah dikeluarkan bagi bertujuan memberi perlindungan kepada pemakai nya dengan mencipta casing yang mempunyai knuckle. Agak2 bila dalam keadaan berbahaya koang boleh masukkan jari kedalam knuckle tersebut dan dijadikan sebagai satu senjata yang merbahaya.


Lihat lagi gambar-gambar di bawah ini.....
- -
TAOTAUAJER - Tengkorak ( human skull ) manusia antara lelaki dan perempuan ada 10 perbezaan ( setakat yang dikaji) , dan antara perbezaan yang paling ketara adalah pada MASTOID PROCESS .. Apa itu MASTOID PROCESS?


Mastoid process ni adalah struktur tulang yang menonjol keluar sedikit di bahagian belakang telinga ( cuba rasa , 0.5-1 cm dari belakang telinga ) dan untuk lelaki dan perempuan, ianya sangat beza saiznya.. Untuk lelaki saiznya besar dan mudah untuk dirasa dan untuk perempuan saiznya kecil saja.



Prof kata, Allah swt ini sangat sayangkan hambanya, kerana itulah disyariatkan pemakaian tudung kerana, dalam mastoid process ini ada sekurang-kurang 4 saraf yang penting antara ialah FACIAL nerve (C7). Dan apa pula fungsi facial nerve ni? Facial nerve ini berfungsi untuk muscle-muscle yang berada di muka kita, senyuman kita, gelak tawa kita dan riak muka kita semuanya


Kerana saiznya mastoid process ini kecil berbanding lelaki, pabila sejuk, nerve ini akan MUDAH MENGECUT dan akan membuatkan fungsinya tidak begitu effective dan untuk jangka masa yang panjang, ianya akan memberi kesan kepada TONA MUKA. Kerana itulah pemakaian tudung itu kepada wanita kerana untuk melindungi wanita , untuk diri wanita itu sendiri, untuk kecantikan dia juga. Kerana itulah siapa-siapa yang menjaga auratnya, tudungnya, wanita itu tampak lebih awet muda dan berseri-seri. Senyuman lebih manis, lebih menarik , lagi indah, lebih menawan..

TAOTAUAJER : ALHAMDULILLAH, ALLAH MEMANG TAHU APA YANG TERBAIK BUAT HAMBANYA


- - - - - -
TAOTAUAJER - Sebuah telaga berusia lebih 10 tahun di Kampung Pintu Gerbang, di Pasir Putih kini menjadi tumpuan orang ramai apabila airnya yang jernih bertukar kepada warna merah seperti sirap.


ORANG ramai mengambil air berwarna merah dari sebuah telaga di Pasir Puteh

Pemilik telaga tersebut, Ramli Mohd Noor berkata, kejadian tersebut sudah berlaku hampir sebulan dan pada awalnya dia menyangka ia tidak berlarutan.

Lagi gambar di bawah ini...
- -
TAOTAUAJER - Dikatakan polis teelah menlanggar beberapa orang peserta demonstasi Bersih 3.0 dengan kenderaan dan dengan itu menimbulkan kemarahan yang menyebabkan mereka bertindak ganas untuk terbalikkan kenderaan tersebut.


Sementara itu dikatakan pistol milik seorang anggota polis telah di rempas oleh peserta demonstasi Bersih 3.0 di hadapan kompleks membeli-belah SOGO.

Polis hari ini menasihatkan orang ramai berhati-hati berikutan kejadian berikut supaya berhati-hati dengan segala kemungkinan yang boleh berlaku.

Saksikan video kenderaan polis yang di Terbalikkan di bawah ini...
- - -
TAOTAUAJER - Mesir Legalkan Necrophilia?? Berita ekstreme kali ini akan membahas soal penyimpangan seks yang benar benar unik. Di mesir kes berhubungan seks @ bersetubuh dengan mayat akan segera dilegalkan asal jenazah meninggalnya belum lebih dari 6 jam dan peraturan itu juga khusus untuk jenazah pasangan (suami atau istri yang sah) kalau dipikir secara logik memangnya ada ya orang yang masih berhasrat untuk melakukan hubungan suami istri 6 jam setelah pasangannya meninggal dunia?


Apabila kelak rancangan peraturan tersebut disahkan, maka diperkirakan akan muncul ketidakadilan. Seorang laki-laki mungkin tidak akan mengalami kesulitan untuk menyetubuhi jenazah istrinya, namun perempuan dipastikan akan kesulitan karena jenazah suami tidak mungkin mengalai sebarang tindakbalas.

- -
TAOTAUAJER - Didier Montalvo, seorang budak berusia enam tahun yang membesar dengan tanda lahir yang begitu besar dimana pada bahagian belakang badan badan nyer diliputi seperti cengkerang kura-kura dan dengan itu beliau mendapat Nickname "Turtle Boy".

Kalau korang nak tau Tanda lahir (congenital melanocytic nevus) jarang berlaku kira-kira kebarangkalian 1 dalam 20.000 bayi yang baru lahir. Seorang doktor pakar bedah menyifatkan kes ini sebagai yang paling teruk yang pernah dia lihat.

Ketumbuhan yang di hadapainya seperti cengkerang kura--kura di belakang nya


Kehidupan Didier terjejas teruk oleh pertumbuhan tersebut, meliputi lebih separuh daripada lilitan badannya, ia menyebabkan kegatalan dan sakit kulit sebagaimana ia menjejaskan keyakinan.


- - -
TAOTAUAJER - Satu sungai menjadi kawasan tempat pembuangan ubat yang telah tak digunakan lagi, menyebabkan sungai tersebut di penuhi dengan kapsul ubat-ubatan bermacam warna berkumpul di dalam sungai tersebut. Hasil dari kegiatan tak bermoral ini menjadikan sungai tersebut menjadi seperti 'Pelangi'.


Setahu tao kapsul ini akan mencair apabila bertindak balas dengan air dan pastinya akan menghasilkan satu panorama yang menarik dan tercemar..haha defug~

Perlihatkan lagi keindahan yang lagi tercemar di bawah ini .....

- - - -
TAOTAUAJER - Misteri api di malaysia sudah tidak asing lagi, sebelum ini juga ada cerita tentang api-api yang tetiba membakar barangan di dalam rumah secara tiba-tiba. Api ini sungguh misteri dan bersifat seperti makhluk Halus yang tao sendiri tak tau nak menjelaskannya.


Di Muar, Pelik tetapi benar, itu kenyataannya apabila seorang warga emas berhadapan detik mencemaskan diganggu serangan api misteri di kediamannya selama dua hari sejak Sabtu lalu.

- - - -
TAOTAUAJER - Super Moon kembali lagi, tapi kali ini dikatakan sangat rare @ jarang -jarang kerana kali ini di katakan akan berlakunya Extreme Super Moon.  Bagi yang tak tau ape tu super moon adalah fenomena dimana bulan berada paling dekat dengan bumi dalam oribitnya mengelilingi bumi. Nak tau lebih lanjut tentang SUPERMOON [SINI]


Pada 6 Mei, 2012 kita akan mempunyai lunar perigee terdekat tahun ini bertepatan dengan bulan yang penuh, yang dikenali sebagai Bulan Super Extreme.

Ikuti penjelasan lanjut di bawah ini tentang Fenomena Extreme Super Moon kali ini ...


- -
TAOTAUAJER - Teori Darwin mengatakan bahawa monyet adalah asal muasal dari nenek moyang manusia. Kamu percaya? Saya tidak, tapi kita tahu mereka punya banyak kesamaan dengan kita. Tetapi teori ini amat ditentang sama sekali. Tapi tak pe kita saksikan nieh!


Para penonton sebuah acara hiburan di Jepun tertawa melihat seekor chimpanze pintar bernama Pan-kun ketika dia sedang diajarkan menggosok gigi oleh Ken Shimura, seorang pelawak dan aktor asal Jepun.

Selain menggosok gigi, dia juga berkumur, dan mencuci muka layaknya manusia.kita lihat video di bawah ini

- -
TAOTAUAJER - Kenderaan Korea Selatan paling laris di dunia, Hyundai Elantra mendadak menjadi varian terendah di dunia. Tapi itu bukan kerana rekabentuknya, melainkan tertimpa sebuah trak kontainer.


varian sedan terbaru Hyundai, Elantra, tertimpa trak kontainer sewaktu berada di jalan kota Busan, Korea Selatan.

Saksikan lagi gambar di bawah ini... membuktikan betapa teguhnya Hyundai Elantra ini....


- - -
TAOTAUAJER - Penyanyi jazz asal Inggris Adele Laurie Blue Adkins atau lebih dikenal dengan Adele sudah mulai meniti karier sejak tahun 2009. Sejak itulah dia mulai memperoleh berbagai macam penghargaan atas karyanya. Salah satunya dia mendapat dua penghargaan di Grammy Awards 2012 lalu. Jadi tak heran la jika dia sekarang punya rumah mewah. 


Kini penyanyi yang melantunkan lagu “Someone Like You” itu sekarang sudah punya sebuah rumah mewah yang terletak di West Sussex, UK. Rumah Adele memiliki 10 bilik tidur, dua kolam renang dan 25 hektar pekarangan.

Sudah terbayangkan betapa mewah dan besarnya rumah Adele ini? Berikut gambarnya :

- - -
TAOTAUAJER - Etna, Gunung berapi paling aktif di Eropah memuntahkan lava panas membara buat kali ke tujuh. Gunung berapi Etna tahun ini, memuntahkan keluar beratus-ratus lava lebur beberapa meter ke udara. Hasil dari letusan gunung ini menghasilkan satu panorama yang sangat menarik, indah dan mengerunkan.



Penduduk yang tinggal berdekatan telah diliputi dengan abu panas tetapi gunung berapi tertinggi di Eropah ini dan yang paling aktif nampaknya tidak menimbulkan sebarang ancaman kepada keselamatan manusia.

Penduduk tempatan bandar Sicily Catania bersyukur hasil dari aktiviti Etna sekurang-kurangnya tidak menutup lapangan terbang tempatan sebagaimana yang berlaku bulan lepas.

Saksikan lagi panorama indah letusan gunung berapi di bawah ini.....
- -
TAOTAUAJER - Alamak tetiba rasa takut pulak nak makan burger, dimana di China cacing di temui dalam burger yang di makan. Bayangkan sekiranya korang makan burger tetiba korang gigit and ingatkan taugey tetiba tarik panjang jer.. euwww.. haha


Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini...
-
TAOTAUAJER - Beberapa kawasan di Nevada dan California, Amerika Syarikat (AS) mengalami keadaan agak cemas selepas satu letupan kuat berlaku disebabkan batu meteor yang jatuh, semalam.


Letupan yang turut menggegarkan kediaman di kawasan kejiranan Reno ke Winnemucca, Nevada dan Sacramento ke Bakersfield wilayah California, mencetuskan panik sehingga penduduk bertindak menghubungi agensi pihak berkuasa bagi memastikan keselamatan mereka.
- -
TAOTAUAJER - Seekor ayam betina di Sri Lanka beranak dan tidak seperti biasanya bertelur serta mengeram untuk kemudian telurnya menetas. Namun, laman BBC melaporkan, pemberitaan media di Sri Lanka sedang dihebohkan oleh berita seekor ayam yang membiak dengan cara 'melahirkan', bukan bertelur. Ayam betina itu mengeluarkan anak ayam hidup, seperti mamalia saat melahirkan. 

Lihatlah ayam tersebut menlahirkan seekor ayam tanpa cengkerang telur

Ikuti pembongkaran misteri ini
- -
TAOTAUAJER - Alamak jalan panas (Hot n Spicy) apabila lori yang membawa lebih dari satu tan sos cili kemalangan dan cili tersebut bertaburan di jalan raya di wilayah Gansu China pada 9 April yang lalu. 

  
Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini....
- -
TAOTAUAJER - Tragedi kecelakaan Titanic adalah yang paling popular sekali di dunia ini. Dimana TITANIC adalah sebuah kapal yang begitu mewah dan megah yang telah di jangkakan 'tidak mungkin akan tenggelam' namun akhirnya karam didasar lautan Atlantik yang begitu sejuk.


Kapal Titanic merupakan kapal penumpang milik White Star Line, di bina di Harland and Wolff Shipyard di Belfast, Irlandia Utara, direkabentuk untuk menyaingi kapal Lusitania dan Mauretania milik Cunard Line. Titanic, bersama kapal kembarnya Olympic dibuat untuk menjadi kapal paling mewah dan terbesar yang pernah dibuat.

Jom kita lihat proses pembuatan Kapal terbesar ini sehingga lah kapal ini karam...

- - - -
TAOTAUAJER - Pelik, namun itulah yang berlaku di sebuah ladang betik di Kampung Parit Hassan, Simpang Renggam yang khabarnya bakal dikunjungi oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar bulan depan memiliki keistimewaan tersendiri apabila sebatang daripada pokok berkenaan berwajah manusia.


Marah sungguh mimik muka pokok ini..hehe

Saksikan lagi gambar di bawah ini...
- -
TAOTAUAJER - Ini la iklan besarkan payudara paling melampau di Malaysia. Dengan mengunakan tajuk suami lemas dalam dakapan memang dikatakan tidak sesuai. Lebih-lebih lagi dengan model wanita yang mempunyai saiz payudara yang melampau.


Imej yang di tunjukkan rasa nya agak melampau, memakai tudung tapi berbaju ketat.. tersembul payudara tuh buat tatapan orang ramai.. tak patut!

- - -
TAOTAUAJER - Seorang bayi yang dilahirkan dengan enam kaki selamat dan berjaya di bedah bagi mengeluarkan 4 anggota tambahan, kata doktor. Bayi dari Karachi di Pakistan dipercayai mempunyai kembar parasit, yang telah wujud secara tidak betul di dalam rahim, menyebabkan terdapatnya kaki tambahan.

Bayi berkaki enam berjaya di bedah bagi membuang kembar parasitnya yang berkaki empat
-
TAOTAUAJER - Tidak ramai yang tahu bagaimana telaga zam-zam boleh mengeluarkan puluhan juta liter pada musim haji dan ia tidak pernah kering walaupun sekali.


Seorang pengkaji diperintahkan oleh raja Faisal untuk menyelidik telaga zam-zam bagi menjawab tuduhan liar seorang doktor dari Mesir.

Berapa Juta Liter Air Zam-Zam? Berapa banyak air zam-zam yang di ambil setiap kali musim haji? Mari kita kira secara rambang, Jemaah haji yang datang dari seluruh pelusuk dunia pada setiap musim haji dewasa ini berjumlah lebih kurang dua juta orang.

Semua jemaah diberi 5 liter air zam-zam ketika pulang ke tanah airnya, jika 2 juta orang membawa pulang masing-masing 5 liter air zam-zam ke negaranya, ini sahaja sudah menjadi 10 juta liter.

Disamping itu sepanjang berada di Mekah dan kebanyakannya jemaah tinggal 25 hari dan setiap orang menghabiskan 1 liter sehari maka jumlahnya sudah 50 juta liter !!.


Keanehan Air Zam-Zam

Pada tahun 1971, seorang doktor dari Mesir mengatakan kepada akhbar di Eropah bahawa air zam-zam tidak sihat untuk diminum.

Pendapatnya berdasarkan bahawa kota Mekah itu ada di bawah garis permukaan laut, Air Zamzam itu berasal dari air sisa buangan penduduk kota Mekah yang meresap, kemudian mendap terbawa bersama-sama air hujan dan keluar dari telaga air zamzam. Masya Allah.

Berita ini sampai ke telinga Raja Faisal yang kemudian memerintahkan Menteri Pertanian dan Sumber Air untuk menyelidiki masalah ini dan menghantar sampel air zam-zam ke Laboratorium-laboratorium di Eropah
untuk diuji.

Tariq Hussain seorang jurutera kimia yang bekerja di Institut Penapisan Air Laut untuk diminum di Jedah, mendapat tugas menyelidikinya.

Pada masa memulakan tugasnya Tariq belum ada gambaran bagaimana telaga air zam-zam boleh menyimpan air yang begitu banyak seperti tidak ada hadnya.

Ketika sampai di dalam sumur, Tariq amat terkejut apabila melihat bahawa ukuran “kolam” telaga itu hanya 18 x 14 kaki saja (Kira-kira 5 x 4 meter).

Tidak terbayang bagaimana telaga sekecil ini boleh mengeluarkan jutaan galen air setiap kali musim haji, dan ini berlaku sejak ribuan tahun yang lalu semenjak zaman Nabi Ibrahim AS.



Penyelidikan menunjukkan bahawa mata air zam-zam boleh mengeluarkan air sebanyak 11-18 liter air per saat, dengan demikian setiap minit 660 liter air akan dihasilkan, itulah yang mengejutkan.




Tariq mula mengukur kedalaman air telaga dan meminta pembantunya masuk ke dalam air, ternyata air telaga itu hanya mencapai sedikit di atas bahu pembantunya yang tinggi tubuhnya 5 kaki 8 inci.

Lalu dia menyuruh pembantunya untuk memeriksa, apakah mungkin ada cerukan atau saluran paip di dalamnya. Setelah memeriksa dari satu tempat ke tempat lainnya, ternyata tidak menemui apapun!.

Dia berfikir mungkin sahaja air telaga ini diambil dari luar melalui saluran pam berkapisiti besar, jika itu keadaannya maka dia boleh melihat turun-naiknya permukaan air secara tiba-tiba.

Tetapi dugaannya meleset, beliau tidak menemui gerakan air yang mencurigakan, juga tidak menemui ada alat yang boleh mendatangkan air dalam jumlah besar.

Seterusnya dia minta pembantunya masuk lagi ke dalam telaga, lalu menyuruh berdiri dan diam ditempatnya sambil mengamati sekelilingnya.

Perhatikan dengan cermat dan laporkan apa yang terjadi walau sekecil apapun, setelah melakukan proses ini dengan cermat, pembantunya tiba-tiba mengangkat kedua tangannya sambil berteriak:

“Alhamdulillah, Saya temuinya ! Pasir halus menari-nari di bawah telapak kakiku, dan air itu keluar dari dasar telaga”.

Lalu pembantunya diminta berpusing mengelilingi telaga ketika tiba masa pengepaman air (untuk disalurkan ke tempat pengagihan air) berlaku. Dia merasakan bahawa air yang keluar dari dasar telaga sama besarnya seperti sebelum tempoh pengepaman.

Aliran air yang keluar besarnya sama di setiap titik di semua kawasan, ini menyebabkan permukaan telaga itu stabil tidak ada goncangan yang besar.





Mengandungi Zat Anti Kuman 

Hasil penyelidikan sampel air di Eropah dan Arab Saudi menunjukkan bahawa air zam-zam mengandungi zat fluorida yang ada daya efektif membunuh kuman, sama seperti sudah mengandungi ubat.

Lalu perbezaan air zam-zam dibandingkan dengan air telaga lain di Mekah dan sekitar Arab adalah dalam hal kuantiti kalsium dan garam magnesium.

Kandungan kedua-kedua mineral itu sedikit lebih banyak pada air zam-zam, mungkin sebab itulah air zam-zam dapat menyegarkan bagi jemaah yang keletihan.

Keistimewaan lain komposisi dan rasa kandungan garamnya sentiasa stabil sentiasa sama dari sejak terbentuknya telaga ini. “Rasanya” selalu terjaga, diakui oleh semua jemaah haji dan umrah yang selalu datang setiap tahun.

Boleh Menyembuhkan Penyakit Nabi saw menjelaskan: ”Sesungguhnya, air zam-zam ini air yang sangat
diberkahi, ia adalah makanan yang mengandungi gizi”.

Nabi saw menambahkan: 

“Air zamzam bermanfaat untuk apa saja yang diniatkan ketika meminumnya. Jika engkau minum dengan maksud agar sembuh dari penyakitmu, maka Allah menyembuhkannya. Jika engkau minum dengan maksud supaya merasa kenyang, maka Allah mengenyangkan engkau. Jika engkau meminumnya agar hilang rasa hausmu, maka Allah akan menghilangkan dahagamu itu. Ia adalah air tekanan tumit Jibril, minuman dari Allah untuk Ismail”. (HR Daruqutni, Ahmad, Ibnu Majah, dari Ibnu Abbas).

Rasulullah (saw) pernah mengambil air zam-zam dalam sebuah kendi dan bekas dari kulit, kemudian membawanya kembali ke Madinah dan Air zam-zam itu digunakan Rasulullah (saw) untuk memercikkan kepada orang sakit dan kemudian disuruh meminumnya.



Berikut beberapa gambar punca mata air zam zam:







Dalam penyelidikan ilmiah yang dilakukan di laboratorium Eropah, terbukti bahawa air zamzam memang lain dari yang lain. Kandungan airnya berbeza dengan telaga-telaga yang ada di sekitar Mekah.

1. Kadar Kalsium dan garam Magnesiumnya lebih tinggi dibanding telaga lain, berkhasiat untuk menghilangkan rasa haus dan kesan penyembuhan.

2. Air Zam-zam juga mengandungi zat fluorida yang berkhasiat memusnahkan kuman-kuman yang terdapat dalam kandungan airnya.

3. Yang juga menakjubkan adalah tidak ada sedikit pun lumut di telaga ini. Air Zam-zam sentiasa bebas dari pencemaran kuman.

4. Ajaibnya lagi, pada masa semua telaga air di sekitar Mekah dalam keadaan kering, telaga air zam-zam tetap berair. Dan air zam-zam memang tidak pernah kering sepanjang zaman.

Beberapa ulama fiqah mencadangkan agar jemaah haji membawa air zam-zam ketika pulang ke negaranya kerana air zam-zam boleh jadi sebagai ubat untuk penyembuhan.

TAOTAUAJER : Ini terbukti ramai jemaah dari negara umat Islam mahupun negara lain yang pernah merasakan keajaiban air zam-zam. - 
 Koleksi Miracles of Allah Almighty

- - - - - - -
TAOTAUAJER - Subhanallah, antara berita yang heboh di Indonesia dimana Khalimah Allah terlihat dari Google Earth di kawasan pergunungan Aceh – Sumut. Dimana kawasan pergunungan tersebut mempunyai kedudukan yang membentuk khalimah Allah.


Di antara lembah-lembah yang dalam, gunung yang menjulang dan tertutup hutan yang lebat…Khalimah Allah dapat dilihat dari satelit.

Koordinat gambar ini iaitu latitude 3°48’39.81″N dan longitude 97°46’17.01″E. Eye altitude 20 km.

Perlihatkan lagi Gambar- gambar di bawah ini...

- -
TAOTAUAJER - Kesian bayi yang lahir dengan keadaan ynag pelik dimana bayi tersebut lahir dengan mempunyai enam kaki. Para doktor di hospital Pakistan kini bertungkus-lumus menyelamatkan bayi yang berkeadaan genetik luar biasa iaitu dilahirkan dengan enam kaki.


Pengarah Institut Kesihatan Kanak-kanak Kebangsaan Karachi, Jamal Raza berkata, bayi berumur tujuh hari itu adalah kembar berparasit di mana, kembar siamnya tidak sempat membesar dengan lengkap sehingga menyebabkan Umar Farooq memiliki dua pasang kaki tambahan.


-
TAOTAUAJER - Pasti korang peminat cerita Shaolin Soccer yang di lakonkan oleh Stephen Chaw, Movie yang meletup sewaktu itu menceritakan tentang sekumpulan ahli Shaolin yang menubuhkan pasukan bola sepak. Disini tao nak tunjukkan kat korang Shaolin Soccer yang sebenar.




Aksi rembatan terbang yang di lakukan
-
TAOTAUAJER - Ahli Paleontologi China mengumumkan penemuan menakjubkan dimana penemuan berupa fosil dinosaur terbesar pemakan tumbuhan atau herbivor, dengan panjang 35 meter serta berat dijangka dalam 30 tan di wilayah barat laut Xinjiang, China.


Ketua Team ekspedisi dan Deputy Executive Director of China Research Society of Paleontology, Sun Ge mengatakan dalam konferens di Shanshan County bahawa fosil itu ditemukan dalam strata Middle Jurassic Period iaitu sekitar 165 juta tahun lalu.
- -
TAOTAUAJER - Semalam 16 April telah berlangsungnya pelancaran Proton Preve yang dirasmikan oleh Dato Seri Najib Tun Razak. RTM1 telah menyiarkan detik bermakna tersebut. Model baru Proton,Proton Preve berenjin 1.6 liter akan ditawarkan dalam tiga varian berharga antara RM62,000 dan RM75,000 mulai 16 April ini. Turut hadir mantan perdana menteri iaitu Tun Dr. Mahatir.



PROTON Preve ditawarkan pada harga RM59,990 hingga RM72,990 seunit.

PROTON Preve, kereta global pertama keluaran PROTON Holdings Bhd (PROTON), akan menjadi model perintis untuk mengukuhkan kembali penguasaan pasaran pengeluar kereta nasional itu, baik di pasaran tempatan mahupun di luar negara.

-
TAOTAUAJER - Katak ini mampu menendang dengan lompatan seperti Bruce Lee. Katak daun dengan mata berwarna merah ini mengangkat kaki kanannya seperti menendang, gambar ini diambil oleh jurugambar amatur Shikhei Goh yang berasal dari Pulau Batam di Indonesia.


Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini....
-
TAOTAUAJER - Baru -baru ini Acheh telah di gemparkan lagi dengan satu gempa bumi yang kuat dengan skala 8.9 dimana ia di rasai di semenanjung malaysia. Tao sendiri tidak terlepas peluang merasai gegaran tersebut di Perak. Amaran Tsunami juga telah di keluarkan dan telah di tarik balik. Korang tau tak kenapa kejadian gempa kali ini tidak mendatangkan Tsunami ?


Kenangan bencana gempa bumi pada Disember 2004 dan tsunami masih segar di ingatan. Dimana mengorbankan 230,000 orang di seluruh lembangan Lautan Hindi dimana tsunami melanda di beberapa lokasi sehingga mencapai ketinggian sehingga 90 kaki.

- - - -
TAOTAUAJER - Tao masih ingat lagi sewaktu tahun 2005, waktu harga padrive sangat la mahal waktu tu kalau 1GB sudah dekant RM1++ . Dikatakan USB Flash Drive berjenama Pendrive bersaiz 128MB pada sekitar tahun 2003 ialah dengan harga RM300 tersangat mahal, sekarang nieh harga pandrive nieh semakin murah dan dengan ruangan storan yang semakin berganda di jual dengan puluhan ringgit jer.



Masih ingat akan pandrive ini??

Tapi tahukah korang? disebaliknya, orang yang menggunakan teknologi USB untuk storan dengan penciptaan single-chip USB adalah seorang rakyat Malaysia?

- - - -
TAOTAUAJER - Musim bunga di Jepun pada 9 April lalu, terlihat sangat indah. Bunga sakura yang sinonim dengan negara Jepun itu mula bermekaran. Orang ramai sibuk mengambil gambar untuk di abadikan sebagai kenangan dan bersantai menikmati keindahan bunga sakura yang mekar di sepanjang Chidorigafuchi di Tokyo.

- - - -
TAOTAUAJER - Saat kehamilan adalah saat yang paling dinanti-nantikan dalam sebuah rumah tangga bahagia. Seorang isteri sangat gembira apabila dia dapat mengetahui dirinya sudah “berbadan dua” kerana itulah yang diinginkan dalam sebuah rumah tangga bahagia. Mempunyai anak kandung sendiri adalah keinginan yang tidak dapat dipisahkan dari pasangan suami sendiri kerana anak merupakan penyeri kepada kehidupan berkeluarga.




Namun, ramai wanita yang masih lagi bingung mengenai status dirinya. Adakah dia telah mengandung atau tidak? Berikut adalah tanda-tanda awal kehamilan:
- - - - -
TAOTAUAJER - Sebuah tasik kuno yang membentang sepanjang 350 kilometer dijumpai di bawah lautan pasir Gurun Sahara, Mesir. Pakar Geologi Ted Maxwell dari Smithsonian National Air dan Muzium Space, Washington DC, menguji gambar resolusi tinggi di barat daya Mesir yang diambil menggunakan Shuttle Radar Topografi Mission (SRTM) milik NASA.

SRTM merupakan sebuah sistem radar pengubahsuaian, yang melekat pada Space Shuttle Endeavour, yang dilancarkan sejak Februari 2000. Sistem ini berjaya mengenalpasti suatu daerah di Tushka, di mana air tasik terbentuk dari luapan Sungai Nil.


- - -
TAOTAUAJER - Taukah korang apa sebab kita menguap ? Kalau korang nak tau, menguap adalah Kita menguap kerana kandungan oksigen di dalam paru-paru kita berkurang. Di dalam peparu terdapat satu organ yang dinamakan sebagai alveoli atau dengan nama lain adalah kantung udara.



Alveoli ni berfungsi sebagai pengalir oksigen ke dalam darah dan menyedut karbondioksida untuk dilepaskan ke luar badan. Jika alveoli ini tidak mendapat udara segar, ia akan kempis dan paru-paru akan mengeras.

- -
TAOTAUAJER - Pasti nyer setiap orang akan mengalami kematian, dan kubur itulah tempat persemadian korang sehingga di bangunkan semula. Tapi pernah tak korang tau terdapat perbezaan antara kubur lelaki dan perempuan?


Kalau bagi yang tak tau tu, bagi kubur jenazah lelaki akan di korek sedalam 5 kaki tapi bagi jenazah perempuan pulak 7 kaki dalam. Kenape yer???

Okay ikuti penjelasan dalam perbualan di bawah nieh yer!

- - -
TAOTAUAEJER - Pasti ramai yang tak tau ape itu HK, HK adalah antara satu syarikat pengeluar senjata di dunia ini. HK atau di sebut Heckler & Koch. Kali nie tao nak tunjukkan bagaimana rupanya dalam bilik mesyuarat syarikat senjata Heckler & Koch ini.


Sungguh mengagumkan agak-agak semua variant ade kat dalam nieh tak? hahaa... Terbeliak mata menyaksikannya, bagi yang minat la.

Lihat lagi gambar-gambar di bawah ini....

-