Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

TAOTAUAJER - Owsem, pastinyer korang tak penah tengok nie kan. Giller gempak kereta Predator Extreme sememang nyer gempak dan rekabentuknyer nampak ganas sesuai dengan namannyer "Predator Extreme".

Predator Extreme, adalah satu kereta gabungan dari Ferrari Enzo, Lamborghini Reventon, dan Mclaren F1. Tapi terdapat juga part dari kereta lain seperti tail light Infiniti G35. Sejak kali pertama gambar ni keluar ke internet 3tahun lalu, sekarang ia dibuka untuk dijual. Start price ialah 230 000 dollars.

- - - -
TAOTAUAJER - Satu naskhah kitab Injil berbahasa Arami berumur lebih 1500 tahun telah ditemui di Turki...ianya mengandungi pernyataan Nabi Isa a.s. bahwa Nabi Muhammad saw adalah sebagai RASUL yang akan datang selepasnya....!! kejadian ini benar2 telah menggemparkan pusat Kristian dunia di Vatican, Rome.



NASKHAH Kitab Injil tersebut sebenarnya sudah ditemui sejak 12 tahun lalu...namun atas desakan dan permintaan kuat pihak gereja ia telah dirahsiakan...kerana bimbang ada persamaan terhadap pernyataan al-Quran .

- -
TAOTAUAJER - NASA mengenal pasti asteroid yang baru dimana berkemungkinan mendatangkan ancaman akan melanggar bumi dalam 2040. Asteroid dengan kebarangkalian satu dalam 625 , akan menghentam Bumi dalam jangkamasa 30 tahun telah dikenal pasti oleh NASA.

Asteroid 460 kaki dinamakan 2011 AG5 adalah berpotensi untuk menghentam planet ini pada 5 Februari, 2040.

- - - -
TAOTAUAJER - Baru-baru ini Armatix Jerman mengeluarkan sebuah senjata canggih berteknologi tinggi yang dapat mengenali penggunanya. Senjata ini berupa pistol atau handgun yang hanya dapat aktif jika penggunanya menggunkan jam tangan khusus.

Senjata ini mempunyai indikator yang dapat memberikan informasi kalau senjata tersebut aktif atau tidak adapun indikatornya berupa sebuah lampu yang menyala hijau jika dia aktif, dan merah jika dia tidak aktif.




Senjata ini di pamerkan di Sands Convention Center di Las Vegas, Sejata ini dijual secara Umum dan di Jual dengan harga 7.000 euro, selain senjata tersebut terdapat pula senjata canggih lainnya yang di pamerkan.

TAOTAUAJER : Bagus juge teknologi nie, dengan itu tidak sewenang-wenangnya orang menggunakan senjata yang sekiranya di curi atau pun tertinggal kerana tiada jam yang di pakwai oleh tuan senjata tersebut. Ini dapat meningkatkan lagi tahap keselamatan senjata api - Koleksi Teknologi


- - - -
TAOTAUAJER - lelaki Nepal berusia 72 tahun Chandra Bahadur Dangi berdiri bangga dengan ketinggian 22-inci hidup sebagai manusia terpendek. Beliau membuat perjalanan yang jauh dari kampung kecil ke Kathmandu untuk mengesahkan ketinggian dengan Rekod Dunia Guinness. Kini Rekod Dunia Guinness mengesahkan beliau sebagai lelaki terpendek.


- - - -
TAOTAUAJER - Subhanallah lihatlah pembalasan setimpal Cash Cash Allah bagi kat dunia ini apabila Kurt Westergaard, kartunis Denmark, yg telah melukis karikatur watak kepada Nabi Muhammad s.a.w, telah meninggal dunia dalam kejadian kebakaran yg pelik. Dalam laporan siasatan, akhbar Arab, yang diterbitkan dari Arab Saudi.

Mayat Kurt Westergaard yg terbakar dengan tiba-tiba (GMBR HIASAN)

Pihak berkuasa Denmark telah cuba sedaya upaya mereka untuk menyembunyikan kematiannya, setelah tidak dapat menemui sebarang petunjuk tentang bagaimana kebakaran berlaku dan mengapa hanya di dalam bilik Kurt sahaja yang rosak.

- - -
TAOTAUAJER - Pasti dan sememang nyer setiap orang mempunyai telefon bimbit dan sememang nyer setiap orang menyimpan telefon bimbit di dalam poket dan ade juga yang tersangkut kat tali pinggang. Tapi korang tau tak akan kemudaratan berbuat begitu??

DEVRA Davis pengarah Pusat Onkologi Alam Sekitar Universiti Pittsburgh, Atlanta, berpendapat membawa telefon bimbit dalam poket atau memasangnya pada tali pinggang
- -
TAOTAUAJER - Biasa korang kata Cinta itu lahir dari hati, tapi korang tau tak sebenarnye tak. Tak?? Habis tu lahir dari mane? Ok Menurut kajian cinta lahir dari otak bukan nyer dari hati...
Ikuti penjelasan di bawah ini.


Profesor Stephanie Ortigue seorang penyelidik dari Syracuse University, menemukan ada 12 kawasan di otak yang bekerja sewaktu seseorang jatuh cinta.

- - -
TAOTAUAJER - Seorang gadis dengan lidah bercabang menunjukkan aksi pelik menggunakan lidah nyer, tao rasa sememang nyer korang tak boleh buat dan korang tak penah tengok nieh.

Gadis cun dengan lidah bercabang nyer... nak lihat ape dye buat?

Saksikan video di bawah ini -

- -
TAOTAUAJER - Rasanya sudah 10 bulan Osama mati dibunuh pada Mei 2011 , Kelmarin kerja meroboh kediaman Osama dijalankan.


PENDUDUK melihat kerja meroboh kediaman Osama bin Laden yang dibunuh di bandar Abbottabad, kelmarin.

ABBOTTABAD: Pihak berkuasa Pakistan semalam merobohkan kompleks kediaman bekas pemimpin al-Qaeda, Osama bin Laden di pinggir Abbottabad, yang juga lokasi beliau dibunuh dalam serbuan tentera Amerika Mei lalu.

-
TAOTAUAJER | KATHMANDU - Seorang lelaki berusia 72 tahun, Chandra Bahadur Dangi dari sebuah kampung terpencil di barat daya Nepal diiktiraf semalam sebagai lelaki paling pendek di dunia selepas ketinggiannya diukur oleh beberapa pegawai Guinness World Records.

WAJAH Chandra Bahadur Dangi semasa dia diukur.

Dangi setinggi 54.6 sentimeter (sm), 5.3sm lebih pendek daripada pemegang rekod sebelum ini, Junrey Balawing dari Filipina.

-
TAOTAUAJER - Negara China memang tidak asing dengan kebolehan mereka meniru dan menghasilkan produk tiruan. Hampir semua barang berjenama ‘dicetak rompak’ oleh mereka sehinggakan dapur gas pun boleh dijenamakan sebagai iPhone.


Baru-baru ini pihak berkuasa China telah menyita dapur gas berjenama iPhone. Sebanyak 681 unit dapur gas telah dirampas oleh pihak polis di Wuhan, dan setiap unit dapur gas tersebut berlabel “Apple China Limited”.

- -
TAOTAUAJER - Sungguh menjijikkan apabila Tuala wanita di jumpai dalam sepeket minyak masak. Macam mana perkara ini buleh berlaku?


JELEBU: "Apabila diamati, saya percaya ia tuala wanita," kata pekedai, Mohd Ifzal Dzulkiffli, 31, yang terkejut apabila menemui tuala wanita di dalam peket minyak masak yang diterimanya di Kampung Titi, Kuala Klawang, di sini.

- - - -
TAOTAUAJER - Jepun sememang nyer pengeluar komik manga, dah tentu banyak buku komik-komik lama yang terbiar. Seorang artis dari jepun memanfaatkan komik lama tersebut dengan bercucuk tanam pada komik tersebut. Bunyi nyer mungkin pelik tapi korang tengok la sendiri.


Manga Jepun yang paling bersiri dan disiarkan dalam antologi mingguan atau bulanan, majalah kertas biasanya tebal yang sering dibuang oleh pelanggan selepas membaca kerana tidak mempunyai ruang di rumah untuk menyimpan.

Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini....

- - -
TAOTAUAJER - Wong Fei Hung , nama yang sungguh tidak asing lagi dengan Martial-Arts. tapi korang penah tahu tak dimana Wong Fei Hung ini adalah seorang islam??

Jet Li yang membawa watak Wong Fei Hung

Selama ini kita hanya mengenal Wong Fei Hung sebagai jagoan Kung fu dalam film Once Upon A Time in China. Dalam film itu, karakter Wong Fei Hung diperankan oleh aktor terkenal Hong Kong, Jet Li. Namun siapakah sebenarnya Wong Fei Hung?

- - - - -
TAOTAUAJER - Penerbit filem Amerika Syarikat, Sean Stone(gambar), anak kepada pengarah terkenal Oliver Stone, yang pernah memenangi Oscar telah memeluk Islam pada Selasa lalu di Iran, di mana beliau sedang membuat satu dokumentari, lapor AFP.


“Kemasukan ke Islam bukan bermaksud membuang Kristian mahupun Judaism, kepercayaan yang saya dilahirkan dengan.

-
TAOTAUAJER | MALANG - Seorang warga Malang, Jawa Timur nekad untuk berjalan kaki ke Mekah selepas insiden langgar lari ke atas anaknya tidak mendapat keadilan di negara ini.


Indra Azwan, 53, berkata, dia telah melakukan pelbagai usaha untuk menegakkan keadilan atas kematian anaknya itu sehingga menemui Presiden Susilo Bambang Yudhoyono pada 2010, tetapi semuanya menemui jalan buntu.

- - -
TAOTAUAJER - Sungguh kejam! apabila Bayi dicampak dan dipijak setelah dituduh mencuri telefon bimbit.

Kejadian ini berlaku di Zhengzhou, Henan China apabila seorang wanita di tuduh mencuri .Dia dengan sengaja melempar bayi yang di dukungnya ketanah dan memijakknya.

- - -
TAOTAUAJER - Asalamualaikum, sebelum nie tao ade post tentang cili paling pedas di planet ini iaitu 'Trinidad Moruga Scorpion', kali nie tao nak kongsikan kat korang pulak 5 Kebaikan Makan Makanan Pedas. Korang suka makan pedas???

Fuhh asam pedas memang mengancam, fav tao nieh..hehe , ape lagi yang pedas di Malaysia.. Sambal belacan, Masak Lomak negeri sembilan dan macam-macam lagi.

Okay ikuti Fakta-fakta Kebaikan Makan Makanan Pedas di bawah ini...
Link
- - -
TAOTAUAJER - Ramalan maya sape yang tak tau? tentang akan kejadian kemusnahan Doomsday 2012 yang hebat diperkatakan. Kita sebagai umat islam adalah menjejaskan akidah kita ditegah untuk mempercayai nya, just amik tau jer la.

DRESDEN, Jerman - Satu manuskrip tamadun Maya pada abad ke-13 yang dianggap sebagai salah sebuah buku paling tua di dunia dipamerkan di muzium perpustakaan Saechischen Landesbibliothek di sini.

- - - - - - - - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Kejadian kebesaran Allah yang menakjubkan, kebiasaan nya anai-anai akan memakan ape ajer kan seperti buku dan kayu. Kejadian menakjubkan ini dimana Al-Quran di makan anai-anai tetapi tidak pada tulisan atau huruf-huruf Al-Quran yang berbahasa Arab.


Kejadian ini berlaku di dalam rumah seorang muslim bernama En. Md. Farooq, penduduk Tappachabutra, Hyderabad, anai-anai telah memakan sebuah AL-QURAN yang berusia 100 tahun.

Perlihatkan lagi gambar-gmar di bawah ini...

Keseluruhan kulit naskah Al Qur’an dan kotak yang melindungi AL Quran tersebut telah rosak atau hampir musnah kerana dimakan oleh anai-anai, termasuklah termasuklah terjemahan Al-Quran tersebut ke dalam bahasa urdu.

Tapi yang menakjubkan adalah …
Anai tersebut tidak menyentuh huruf-huruf asli dari Al-quran yang bertulis dalam bahasa arab dan semua masih boleh dibaca.


TAOTAUAJER : Apa yang menakjubkan ialah anai-anai tersebut langsung tidak menyentuh huruf-huruf asal Al-Quran yang bertulis dalam bahasa Arab...Subhanallah


- - - - -
TAOTAUAJER - Wah idea ini memang unik, First time dibuat nie... nie tuk kaki online la nieh. Dimana satu set Jeans yang mempunyai keyboard, mouse dan Speaker langsung sebagai komputer riba


AMSTERDAM: Sekiranya anda tidak mampu meluangkan masa lebih daripada beberapa detik menjauhi komputer anda, maka ciptaan baru mungkin untuk anda.

perlihatkan lagi gambar-gambar di bawah ini...

- - -
TAOTAUAJER - Dalam islam melarang kita membunuh diri dan ganjaran nya adalah ke NERAKA JAHANAM. Tak kira la betapa looser nya kita ini... kita harus memohon dari Allah. Ikuti kisah benar ini dimana seorang perempuan Bunuh Diri Setelah Gagal 200 Kali Mendapat Kerja.

Kegagalan dalam hidup menjadi kebanyakan manusia di dunia mengakhiri hidup mereka dengan jalan terkutuk, iaitu bunuh diri.

- - -

TAOTAUAJER - Tao tau ade ramai yang suke makan pedas termasuk tao juge, di malaysia juga masakan pedas sudah tidak asing lagi. Di Mexico, para penyelidik telah berjaya menghasilkan cili paling pedas didunia yang dinamakan 'Trinidad Moruga Scorpion' nama cili tu pon dah ganas kan.



'Trinidad Moruga Scorpion' hasil dari penyelidikan oleh pakar-pakar di New Mexico State University Chile Pepper Institut telah mengenalpasti ia sebagai lada @ Cili baru yang paling hangat di planet ini.

- - - - -
TAOTAUAJER - Wow..ini betul-betul wow!, jarang sekali kita dapat lihat udang atau lobster yang betul-betul warna biru. Sebelum nie ade la tao tunjuk udang pelik dengan dua warna , dan juga lobster albino berwarna putih.



Satu kajian telah dijalankan ke atas Udang Karang Biru yang ditemui oleh Universiti Connecticut. Menurut kajian, udang Karang biru yang jarang ditemui ini mampu menghasilkan kandungan protein yang sangat tinggi. Semua protein ini dihasilkan oleh satu molekul yang dipanggil astaxanthun yang kemudian bergabung bersama yang menjadi penyebab udang tersebut berwarna biru.

Saksikan gambar-gambar udang lobster dibawah ini yang memukau pandangan

- - - -
TAOTAUAJER - Jepun memang suka mengeluarkan idea-idea pelik yang berinovasi tinggi eh, dimana merancang untuk membina sebuah lif ke angkasa. Sebelum ini juga Jepun telah merancang untuk membina Restoran Pizza Domino's di Bulan


TOKYO - Sebuah firma pembinaan Jepun mendakwa semalam ia mampu melaksanakan rancangan luar biasa untuk meletakkan pelancong di angkasa lepas dalam tempoh 40 tahun dengan membina sebuah lif setinggi 96,000 kilometer (km) atau suku jarak Bumi ke bulan.

- - - - - -
TAOTAUAJER - Skuad Harimau Muda A sekali lagi dirundung duka apabila dibelasah teruk 0-4 kepada Jepun pada perlawanan kelima saingan kumpulan C Kelayakan Olimpik London 2012 bagi Zon Asia yang berlangsung di Stadium Nasional, Bukit Jalil malam ini. Saksikan gambar dan penjaring jepun pada gawang #HarimauMalaya.


Jepun yang terus melakukan asakan bertubi-tubi ke gawang gol Malaysia akhirnya berjaya memecah kebuntuan menerusi gol pertama yang dijaringkan oleh Sakai Hiroki pada minit ke-35.

Saksikan lagi gambar-gambar di bawah yang berjaya ditangkap

- - - -
TAOTAUAJER - DHAKA, Bangladesh - Sejumlah penganut Islam berbaris panjang untuk melihat sehelai janggut Nabi Muhammad SAW di Masjid Nasional di sini semalam.

Janggut itu diletakkan di dalam sebuah bekas berkaca semasa ia dipamerkan kepada orang ramai.

Saksikan lagi gambar-gambar pameran janggut Nabi Muhammad di bawah ini
- - - -
TAOTAUAJER | Jerman - Sepasukan saintis mengumumkan pada minggu ini bahawa mereka telah menemui haiwan sumpah-sumpah yang sangat kecil sehingga ia boleh diletakkan pada sebatang mancis.

Tergolong dalam spesies cicak, sumpah-sumpah itu yang dikenali dengan nama saintifik, Brookesia micra, memiliki panjang maksimum cuma 29 milimeter.

- - -
TAOTAUAJER - 'TEH' minuman yang tidak asing bagi kita penduduk asia, bermacam-macam jenis teh yang kita dapat jumpai sekarang. Tapi tau tak korang pengambilan tiga cawan teh setiap sehari cukup untuk mengelak anda daripada serangan jantung dan diabetis jenis 2, menurut satu kajian terkini.


Kajian diketuai Dr. Carrie Ruxton itu menunjukkan pengambilan teh hitam secara teratur, sama ada ditambah dengan susu atau tidak, boleh mengurangkan masalah jantung dengan memotong paras kolestrol jahat dan juga gula dalam darah.

Ikuti penjelasan lanjut di bawah ini.....

- -
TAOTAUAJER - Terdapat laporan sejumlah bayi-bayi di China mengalami pembesaran payudara.Beberapa kes telah dilihat dalam beberapa wilayah, antara lain, Wuhan, Guangdong, Shandong, Anhui, Jiangxi, dan Beijing.

Susu tepung disyaki mengawal pembiakan hormon-hormon seks menjadi punca pertumbuhan dada yang dilaporkan sejak Ogos lalu.

- - - - -
TAOTAUAJER - Stonehenge adalah salah satu monumen yang menjadi misteri dan belum terungkai. Dimana seorang saintis AS, Steven Waller percaya ilusi audio mencetuskan inspirasi kepada masyarakat purba untuk membina struktur batu Stonehenge di England.


GAMBAR menunjukkan kawasan batu-batu Stonehenge di Salisbury, England yang dipenuhi salji pada 10 Februari lalu.

Seorang saintis AS, Steven Waller percaya ilusi audio mencetuskan inspirasi kepada masyarakat purba untuk membina struktur batu Stonehenge di England.

Diiktiraf sebagai tapak warisan dunia, bulatan bongkah batu berusia 5,000 tahun di Britain itu menimbulkan pelbagai spekulasi berhubung tujuan struktur berkenaan dibina.

Antara lain ia didakwa berfungsi sebagai sebuah balai cerap kuno, kuil matahari atau tempat penyembuhan.
Namun, kata Waller, sejenis kesan gelombang bunyi yang diketahui para saintis pada masa kini tetapi menjadi misteri kepada manusia kuno, menyebabkan mereka membina Stonehenge.

Kesan tersebut dikenali sebagai interferens akustik.Ia berlaku apabila dua sumber bunyi seperti dua peniup alat muzik beg paip memainkan nota sama pada masa yang sama tetapi di lokasi berbeza di sebuah kawasan lapang.

Apabila seseorang melalui beberapa sudut di kawasan lapang tersebut, dia akan mendengar kesan bunyi yang amat perlahan dan hampir tidak kedengaran disebabkan gelombang bunyi kedua-dua beg paip tersebut berlanggar dan melantun.

“Seolah-olah terdapat bongkah misteri yang menghalang bunyi tersebut. Begitu juga dengan bunyi guruh, dua bunyi guruh serentak bukan menjadi lebih kuat. Fenomena ini sukar diterangkan pada zaman dahulu,” kata Waller.

Menurutnya, masyarakat dahulu kala yang merasai kesan itu bertindak membina struktur batu Stonehenge bagi menggambarkan fenomena tersebut.

Stonehenge terdiri daripada bulatan batu yang mengandungi 17 bongkah batu menegak seberat sehingga 45 tan. Bulatan batu itu ditutup dengan enam batu melintang yang didirikan menghala ke arah matahari terbit pada solsetis musim panas di daerah Wiltshire, England.
SUMBER : Kosmo

TAOTAUAJER : Memang sukar untuk kita fahami apakah sebab-sebab tertentu bagi sesuatu binaan tersebut. Pernah korang terfikir pada zaman dahulu camner tanpa teknologi yang tinggi deorang dapat memindahkan batu-batu yang gedabak besar camnih dan mendirikan nyer??  - Koleksi Pembongkaran

- - - - - - -
TAOTAUAJER - Sebut jer Chalie Chaplin mesti korang akan teringat tentang cerita bisu kelakar hitam putih pada masa dahulu, seorang lelaki yang bermisai seperti Hitler memakai kot hitam dan bertopi hitam. Tau tak korang lelaki ini sebenarnya sangat misteri akan kelahiran dan asal usulnyer....


Para perisik Britain berjaya menggagalkan rancangan dan merungkai kod Nazi tetapi mereka gagal menyelesaikan misteri asal usul pelawak lagenda, Charlie Chaplin.

- - -
TAOTAUAJER - Facebook akan mengeluarkan telefon bimbit Android mereka di namakan Buffy, sebuah nama yang diambil bersempena Buffy The Vampire Slayer, siri tv popular tahun 90-an.


Facebook meminta HTC untuk membina Buffy. Sebelum memilih HTC, Facebook telah menemui Samsung namun Facebook akhirnya memilih HTC sebagai vendor untuk mengeluarkan telefon pintar mereka.

- - - -
TAOTAUAJER - Kereta kebal atau di kenali dengan TANK ini mungkin kelihatan seperti satu binaan tentera yang kukuh tetapi ia tidak akan digunakan dalam peperangan. Kenderaan Challenger II adalah dibuat dari 5016 kotak telur dan mengambil masa 512 jam untuk membuatnyer.


Ia telah dibina untuk merayakan pelancaran Eggs for Soldiers' national egg and spoon race pada 4 Mac untuk mengumpul wang untuk Bantuan kepada Heroes.

- - - - -
TAOTAUAJER - Setelah berpuluh tahun komputer di cipta dari generasi ke generasi, pasti korang tak penah tengok gelagat-gelagat seperti ini...


tu mouse or sterika atau mouse berbentuk sterika ??

saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini...
- - - -
TAOTAUAJER - Dahsyat-dahsyat, Seorang lelaki Sweden masih hidup selepas terperangkap dalam kenderaannya yang dilitupi salji tebal di kawasan hutan selama dua bulan tanpa makanan di STOCKHOLM, lapor media dan polis, kelmarin.

KEADAAN kereta mangsa yang ditemui di kawasan hutan di Umea, utara Sweden, kelmarin.

Lelaki berusia 45 tahun dari selatan Sweden itu ditemui Jumaat lalu, dalam keadaan kurus kering dan terlalu lemah.

- -