Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

TAOTAUAJER - Memasak Menggunakan komputer? bunyi nyer pelikkan, tapi benar dimana ada kemahuan disitu ade jalan. tao tau ramai yang suka makan kentang goreng atau pon nugget di Mc Donald, Kentucky, dan sebagainya. Sehinggakan ade gadis yang sanggup makan nugget selama 15 tahun.


Tapi korang penah tau tak? kita boleh menggoreng dengan menggunakan komputer?? Macamana cara nya??

jom lihatkan di bawah ini...

- - - - -

TAOTAUAJER - Setiap orang tentunya mempunyai makanan kegemaran yang paling disukai. Namun, bagi Stacey Irvine (17) asal Castle Vale, Birmingham,England tak ada yang lebih disukainya selain Chicken Nugget. Bahkan, akibat ketagihan, gadis ini hanya makan Nugget ajer selama 15 tahun.


Sejak berumur dua tahun, Stacey hanya makan Nugget ayam dan tidak pernah memakan apapun selain itu selama 15 tahun. Inilah yang membuat doktor memperingatkannya bahawa ketagihan tersebut dapat membunuhnya secara perlahan.

- - - -
TAOTAUAJER - Ini lagi tentang tentera china, sebelum nih tao telah memaparkan Tentera Cina fail membaling bom tangan dan diselamatkan. Kali nih deorang memain dengan bom pulak..memang giller..


Saksikan video di bawah ini...

- - -
TAOTAUAJER - Minggu lepas heboh dengan penyebaran gambar puntianak yang di tangkap di teluk intan dan surat khabar semalam mengeluarkan artikel tentang kejadian ini. Gambar pon macam fake, ini kenyataan yang di keluarkan oleh Majlis Perbandaran Teluk Intan (MPTI).


TELUK INTAN - Majlis Perbandaran Teluk Intan (MPTI) menasihatkan orang ramai agar tidak mempercayai penyebaran imej puntianak yang kononnya dirakam di Dataran Menara Condong Teluk Intan di sini baru-baru ini.

- -
TAOTAUAJER - Sebuah jubah sutra emas yang terbuat dari pintalan lebih dari satu juta labah-labah emas yang hanya boleh didapati di Madagaskar dipamerkan di London,di Victoria and Albert Museum.


Jubah yang dipercaya sebagai satu-satunya tekstil terbesar di dunia dari sutera labah-labah ini adalah hasil oleh syarikat godley & peers.Secara keseluruhan 1.5KG sutera lelabah emas digunakan bagi menghasilkan gaun yang dikatakan bernilai GBP 300 000.

Saksikan lagi gambar di bawah ini....

- - - -
TAOTAUAJER | PARIS - Archaeopteryx yang merupakan seekor dinosaur bersayap dan dipercayai sebagai burung pertama di dunia mempunyai bulu berwarna hitam, menurut satu kajian saintifik yang dilaporkan kelmarin.


Para penyelidik di Amerika Syarikat dan Eropah mengkaji sehelai bulu sayap yang dipulihara pada satu fosil Archaeopteryx yang ditemui dalam kuari batu kapur Jerman pada 1861.

- -
TAOTAUAJER | WASHINGTON, Amerika Syarikat (AS) - Beberapa pegawai cuaca angkasa lepas menyatakan ribut solar paling kuat dalam tempoh lebih enam tahun akan mengenai Bumi dengan pancaran radiasi akan berlaku.

Sebelum ini, radiasi ribut solar cuma mengganggu satelit dan mendatangkan masalah kepada angkasawan di angkasa lepas.

- - -
TAOTAUAJER - Sape yang tak kenal dengan Ariel Sharon ? bekas Perdana Menteri Israel yang telah berkhidmat memegang jawatan itu sejak dari 7 Mac 2001 hingga 14 April 2006. Seperti umum mengetahui, kaum Israel terlalu ganas dan selalu bertindak kejam yang telah banyak merosakkan bumi Palestin.


Malah, keganasan mereka semakin berleluasa hingga kini. Di bawah pemerintahan Ariel, dia tidak pernah melenyapkan perkataan zalim, kejam, bunuh dan ganas dari kotak pemikirannya. Pemimpin itu telah banyak melakukan kerosakan dan kezaliman terhadap bumi Palestin.

Ketika ini, Ariel sudah pun menjangkau usia 83 tahun. Tubuhnya terbaring lesu di atas katil tanpa sebarang pergerakan. Hakikatnya, dia masih lagi bernafas, namun, keadaan dirinya tidak ubah seperti mayat hidup yang hanya mempunyai berat badan 15 kilogram sahaja berbanding dahulu yang mempunyai badan gempal. Doktor menjangkakan dia akan terus koma sehingga umur 90 tahun.

Pada mulanya dia dirawat di Hospital Hadassah di Jerussalem kerana berlaku penyumbatan di bahagian otak yang menyebabkan lumpuh seluruh badan dan akhirnya koma. Namun, keadaannya semakin serius memandangkan badannya kian mereput dan membusuk akibat jangkitan kuman walaupun masih bernyawa.

Dia kemudian dipindahkan ke Chaim Sherba Medical Center. Difahamkan Sharon telah dimasukkan ke bilik pembedahan untuk menyambung bahagian ususnya yang membusuk dan merebak ke seluruh bahagian lain.

Menurut para doktor lagi, sekiranya perlu, mereka terpaksa memotong bahagian-bahagian yang mereput untuk mengelakkannya menjadi semakin parah. Dan menyambung bahagian-bahagian ususnya yang telah membusuk dan telah menyebar ke bahagian tubuh lain. Beliau dah jadi umpama mumia firaun atau mumia hidup. Hidup terpenjara dalam jasad yang sudah membusuk!


Setiausaha kepada Ariel pernah mendedahkan, bekas pemimpin itu pernah mengalami mimpi ngeri di setiap malam sebelum dia jatuh koma. Tidur malamnya sering diganggu oleh satu mimpi yang sama.

Dalam mimpi itu Ariel telah bermimpi dia ditangkap oleh penduduk GAZA yang begitu marah dan dendam kepadanya ekoran tindakannya yang angkuh menyerang bumi Palestin. Didalam mimpi itu dia telah diseksa, dirantai tangan dan kakinya kemudian di arak sekeliling bandar GAZA dan di humban kedalam api.

Nauzubillah! Tidak siapa yang dapat memberikan maklumat lanjut mengenai keadaan diri Ariel sekarang. Keadaannya dikatakan dikawal rapi oleh pihak Israel. Namun, gambar-gambar yang memperlihatkan keadaan diri Ariel yang terseksa dan kurus kering tersebar meluas kerana jururawat yang merawat Ariel telah bertindak menangkap gambar bekas pemimpin zalim itu.

Bukan itu sahaja, sebuah muzium di Israel telah bertindak membuat patung lilin yang memakai alat oksigen yang menggambarkan itu adalah diri Ariel. Keadaan dirinya yang diperlihatkan adalah pucat, tidak mampu bergerak mahu pun bertutur. Patung itu direka oleh Noam Braslavsky.

Demikianlah kita saksikan keadaan musuh Allah SWT dan musuh islam yang gemar menumpahkan darah.

Penyumbatan yang terjadi di otaknya menyebabkan kerosakan di seluruh tubuh.

Dialah yang memimpin para tentera untuk menyerang Sinai dan Lebanon . ia juga yang menyembelih para tawanan Mesir. Sewaktu ini ia tidak sedar sama sekali dan tidak mengetahui ape yang berlaku di sekelilingnya.

Akhirnya Allah SWT memperlihatkan kepada kita keadaan thaghut yang suka menumpahkan darah ini dengan ayat-ayat Allah Subhanahu Wata’ala yang agung, iaitu membusuknya jasad sedangkan ia masih hidup.

Demikianlah, mereka (para doktor) akan mengamputasi anggota tubuhnya satu demi satu hingga terakhir sedangkan ia masih hidup.

Benarlah firman Allah SubhanahuWata’ala :

”Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahwa al-Qur’an itu benar “(Fushilat:53)

UPDATE : Sehinggakan pada hari kematiannya, bumi seakan menunjukkan ketidak terimaan pengekebumian Ariel Sharon. Dimana sewaktu  hendak dikebumikan, utara Israel telah mengalami gempa bumi berukuran 3.5 skala Richter.

SUBHANALLAH! - Malapetaka Gempa Bumi Semasa Ariel Sharon Di Tanam 

TAOTAUAJERIni sebagai akibat penindasannya terhadap umat Muhammad Shalallahu alaihi wassalam yang berlangsung terus menerus siang dan malam. Akhirnya ia menderita kelumpuhan di seluruh tubuhnya dan tidak dapat menggerakkannya walaupun hanya menggerakkan mata. Semoga kisah ini boleh dijadikan sebagai satu pengajaran kepada orang lain.



- - - - - -
TAOTAUAJER - Nama dia ialah Sayyed Muhammad Ahmad Abdallah dari Mesir dan beragama Islam. Dia telah berkahwin sebnyak 28 kali dan mempunyai 35 orang anak. Sekarang dia mempunyai 4 orang isteri.


Beliau dikatakan mempunyai kekuatan fizikal sebanyak 260 kuasa kuda iaitu bersamaan kekuatan 30,000 lelaki dewasa.

Saksikan video di bawah kalau korang nak tau dengan lebih lanjut...

- -
TAOTAUAJER - Biasa yang kita dengar adalah hujan batu kan, tapi ini hujan yang luar biasa yang berlaku di Australia apabila Hujan Ikan berlaku. Inilah pelik bunyi nyer tapi adalah benar.


Lajamanu di Wilayah Utara, populasi penduduk seramai 669 , telah menyaksikan beratus-ratus ikan putih kecil jatuh dari langit semasa hujan yang kebanyakannya masih hidup.

Saksikan video di bawah ini....


Pakar cuaca di Australia percaya ikan, spangled perch, disedut dalam ribut petir sebelum jatuh ke atas bandar kecil itu. Mark Kersemakers, peramal cuaca di Biro Meteorologi Australia, berkata: "Ia boleh melayangkan ikan sehingga 40,000 hingga 50,000 kaki di udara.

Ia adalah kali ketiga dalam tempoh kurang daripada 30 tahun Lajamanu dihujani oleh ikan yang jatuh dari langit, menurut News Northern Territory, selepas laporan fenomena pada tahun 1974 dan 2004.

- -
TAOTAUAJER | Kejadian bunyi aneh yang kuat menjadikan tanda tanya dan persoalan, apakah itu?? Disini tao akan terangkan dari sudut teknologi yang di panggil HAARP dan juga ada yang menyatakan fenomena ini ada kaitan dengan Dajjal. Apakah ini salah satu dari kejadiaan yang di sebutkan oleh Ali Adam - Peristiwa Dahsyat Di Tahun 2012 Menurut AL-QURAN ??


SHAH ALAM – Kejadian bunyi dengkuran kuat diselang-seli bunyi nyaring frekuensi radio yang berlaku di Kota Samarahan, Sarawak pada malam 11 dan 12 Januari lalu menggegarkan banyak kampung sekitar dan terus menjadi misteri hingga kini.

Salah seorang saksi, guru, Mohammad Ferdauz Jumain, 28, berasal dari Kampung Meranek menceritakan semula detik tersebut berkata, dia terjaga pada jam tiga pagi kerana gangguan bunyi misteri tersebut yang terlalu kuat.

Ikuti penjelasan di bawah...

- - - - - - -
TAOTAUAJER - HOMEWOOD, Amerika Syarikat (AS) - Sebanyak 30 mayat yang merupakan orang paling miskin kerana tidak mempunyai wang untuk membiayai kos pengebumian sendiri telah dikebumikan dalam sebuah lubang kubur di kawasan perkuburan Homewood Memorial Gardens.


Tiada seorang pun rakan atau saudara si mati yang datang untuk menyaksikan pengebumian itu.

Situasi ekonomi yang sukar di AS menyebabkan terdapat peningkatan pengebumian orang yang amat miskin termasuk di Chicago dan di kawasan sekitarnya. - AFP

-
TAOTAUAJER - Kisah menyayat hati apabila sebuah perkahwinan yang cukup aneh baru saja dilakukan oleh seorang lelaki Thailand. lelaki tersebut mengahwini kekasihnya yang sudah meninggal.


Thai-Asean News Network melaporkan, lelaki tersebut bernama Chadil Deffy yang juga dikenali sebagai Deff Yingyuen. Dia melakukan upacara perkahwinan dengan jenazah kekasihnya Sarinya ‘Anne’ Kamsook di Surin, Thailand.

Saksikan video perkahwinan mereka di bawah ini....

Yingyuen dan Kamsook sudah bercinta selama 10 tahun. Keduanya memang bercadang untuk berkahwin. Tapi Yingyuen ingin menyelesaikan dulu pengajiannya sebelum ia mengahwini pujaan hatinya tersebut.

Manusia boleh merancang, tapi memang Tuhan yang menentukan segalanya. Di saat rancangan masa depan itu belum terjadi, Kamsook mati dalam satu kemalangan.

Pattaya Daily News menulis, pasangan Yingyuen dan Kamsook bertemu di Eastern Asia University, Thailand, 10 tahun lalu. Sewaktu Kamsook meninggal, karangan bunga tanda duka cinta banyak ditaruh di universiti tersebut.

Video dan gambar pernikahan Yingyuen beredar di Facebook. Cukup banyak orang memberikan komen mengenai pernikahan tersebut.

Salah satu teman pengantin, Onsiri Pravattiyagul menulis di Bangkok Times mengenai pernikahan itu. Dalam tulisan tersebut dikatakan, Yingyuen menikahi jenazah kekasihnya kerana merasa bersalah.

“Dia merasa belum melakukan apa-apa untuk kekasihnya selama 10 tahun ini. Sebelum kekasihnya meninggal kerana kemalangan, kekasihnya itu sudah minta didikahwini. Tapi dia memilih menunda perkahwinan tersebut,”


Comey awek dye tu.. ape boleh buat dah takdir , kita hanya mampu merancang tuhan yang menentukan segalanya
SUMBER : Huffington Post.

TAOTUAJAER : Tengok betapa mendalamnya cinta dia. Awek yg dah mati pun dikahwininya. Setia pada awek dia yg dah jadi mayat. Orang kita? Dah berbini pi merendek dengan betina lain. Gatai nak kawin lagi la. Cinta tahi.

- - - - -
TAOTAUAJER - ISLAMABAD: Seorang lelaki memotong hidung dan bibir isterinya selepas pertengkaran besar mengenai perbuatan si isteri yang banyak menghabiskan masa dengan ibu bapanya.


Ghulam Qadir, 22, yang dikatakan mempunyai hubungan tegang dengan isterinya, Salma, 18, bertindak menoreh muka wanita itu dengan pisau Sabtu lalu di Karhana, kampung terpencil yang terletak kira-kira 475 kilometer ke barat daya Islamabad.

- -
TAOTAUAJER - INSIDEN kematian aneh atau misteri para saintis dunia banyak menjadi tanda tanya oleh penghuni maya pada ini. Apakah sebab di sebalik kematian mereka? Siapakah yang menjadi dalangnya?

Kematian pakar nuklear Iran, Mostafa Ahmadi Roshan dikatakan didalangi Israel. - gambar hiasan

Bahkan beberapa hari yang lalu, diberitakan di Teheran, sebutir bom magnet yang dilekatkan pada sebuah kereta oleh seorang penunggang motosikal meletup di sebuah universiti sekali gus mengorbankan saintis nuklear Iran, Mostafa Ahmadi Roshan. Agensi berita lain menyatakan, dalangnya adalah Israel.

- - - - -
TAOTAUAJER - Lagi kisah perjalanan Latihan ekstrem pengawal peribadi perempuan pertama di China. Sesi latihan, yang berlangsung di Beijing, melibatkan 20 wanita, sebahagian besar daripada mereka adalah graduan universiti.


Program empat minggu ini dikendalikan oleh tenaga pengajar dari Tianjiao Khas Pengawal Perunding Sdn Bhd dan latihan kumpulan terbuka untuk pengawal peribadi wanita yang pertama di China.

- - - -
TAOTAUAJER - Berita yang agak mengejutkan IZWAN PILUS yang nyanyi lagu KEMBALI SENYUM itu telah kembali ke Rahmatullah.

Penyanyi Khairil Izwan Pilus, atau lebih dikenali sebagai Izwan Pilus telah menghembuskan nafas terakhirnya sekitar jam 6:20 petang tadi di Hospital Ampang.

- -
TAOTAUAJER | WASHINGTON: Beratus-ratus laman web termasuk Wikipedia dan enjin carian popular, Google melancarkan bantahan online kelmarin kerana menentang satu perundangan yang dicadangkan oleh Kongres Amerika Syarikat untuk menghapuskan cetak rompak di internet.


Wikipedia menutup ensiklopedia online bahasa Inggeris selama 24 jam sebagai membantah Akta Menghentikan Cetak Rompak Internet (SOPA) yang diperkenalkan anggota Dewan Perwakilan dan Akta Perlindungan IP (PIPA) di Senat.

- - -
TAOTAUAJER - Ini la dikatakan tidak berperikemanusiaan terhadap haiwan. Apabila seekor burung hantu yang sesat datang darimana tetiba ada atas padang sewaktu perlawanan terkena rembatan bola, kemudian salah seorang pemain bola sepak terseubt iaitu Luis Moreno merembat burung tersebut.


Ape kebangang tak perlu la nak sepak, burung tu hidup lagi kot... tak boleh guna tangan ker? Kesian burung tu.. korang saksikan video di bawah ini..

- - -
TAOTAUAJER - Tahukah anda dek kapal U.S.S. Ronald Reagan yang dimiliki oleh Tentera Laut Amerika Syarikat merupakan tempat meletak kereta termahal didunia dengan kos yang menalan belanja AS $ 4.5 bilion.

Kebanyakan kenderaan tersebut dimiliki oleh kelasi Tentera Laut menuju ke Naval Base Kitsap di Bremerton, Washington. Keadaan seperti ini kejadian yang biasa berlaku untuk Tentera Laut kerana kosnya jauh lebih murah untuk memindahkan kenderaan mereka. Kapal U.S.S. Ronald baru-baru ini telah belayar di Asia dan perjalanan semula ke Kitsap untuk naik taraf dan pembaikan.

saksikan lagi gambar di bawah ini...

- -
TAOTAUAJER - Sebelum ini kecoh dengan berita Bunyi pelik di Kota Samarahan yang buat penduduk tak boleh tidur malam. Kali ini , dilaporkan London,UK pulak dilanda bunyi aneh seperti yang berlaku di Sarawak.


Insiden ‘bunyi aneh dan menakutkan’ dari langit yang kedengaran di Kota Samarahan, Sarawak pada 11 dan 12 Januari lalu kini mendapat perhatian antarabangsa apabila artikel mengenainya yang disiarkan di The Borneo Post mula dibincangkan secara hangat di dalam internet di seluruh dunia.

Saksikan video bunyi pelik yang di rakamkan di London di bawah ini...

- - - -
TAOTAUAJER - Ayat ini diturunkan setelah hijrah. Semasa penurunannya ia telah diiringi oleh beribu-ribu malaikat kerana kehebatan dan kemuliaannya. Syaitan dan iblis juga menjadi gempar kerana adanya satu perintang dalam perjuangan mereka. Rasullah s. a. w. dengan segera memerintahkan Zaid bt sabit menulis serta menyebarkannya.


Bacakan penjelasan lanjut di bawah....

- - -
TAOTAUAJER - Para pengkaji menemukan mee yang sudah sangat lama terkubur di sebuah pemakaman China. Bersama mee segera, turut ditemukan pula tubuh yang terawetkan, serta makanan-makanan lain seperti bubur, dan kuih kering.

Antara makanan dijumpai dikebumikan di tanah perkuburan Cina selama 2,500 tahun mee (a dan d), kuih-muih yang menyerupai kek bulan Cina hari ini (b dan c) dan bubur (c dan f).

- -
TAOTAUAJER - Siapakah manusia yang sangat berani meramalkan sesuatu yang besar seperti ini..? Dia adalah Nabiah Baba Vanga yang selalu meramalkan apa yang akan terjadi kepada dunia dalam tempoh 3000 tahun akan datang.

Baba Vanga

Vanga (Vangelia) Pandeva lahir pada 31 Januari 1911 dan menghabiskan hidupnya menetap di Bulgaria sampai lah dia meninggal dunia pada 11 Ogos 1996.

Ikuti penjelasan di bawah ini...

-
TAOTAUAJER - Trajedi yang menimpa Kapal Costa Concordia seakan-akan kejadian titanic yang berlaku suatu ketika dahulu.

Pihak berkuasa Itali mengesahkan tiga orang maut dalam tragedi yang berlaku ke atas Kapal Costa Concordia pada malam semalam. Tragedi berlaku semasa semua penumpang tengah menikmati makan malam.

Saksikan gambar dan video di bawah ini....

- - -
TAOTAUAJER - Memang mengemparkan apabila buletin utama TV3 yang popular tu di hack secara live. Kesahihannya tidak dapat dipastikan sama ada video ini di edit atau betul yang pasti korang saksikan video di bawah ini...

Kebelakangan nie serangan penggodam terhadap website/blog makin menjadi-jadi, tak sangka la pulak Stesent TV Portal tv3.com.my pon boleh jadi mangsa.

Saksikan video di bawah ini...

- -
TAOTAUAJER - Trajedi yang menimpa Kapal Costa Concordia seakan-akan kejadian titanic yang berlaku suatu ketika dahulu.

Tragedi berlaku semasa semua penumpang tengah menikmati makan malam.

Saksikan video di bawah ini...

- -
TAOTAUAJER - Ayam sepertinya ditakdirkan memiliki bulu di seluruh tubuh nya, seperti yang kita tau bulu tersebut berguna sebagai perlindungan untuk ayam itu sendiri, macam dari debu, cuaca dan mikroorganisma pengganggu lainnya, tapi penyelidijk Israel berjaya menghasilkan perkara yang diluar kewajaran tersebut, para penyelidik tersebut menghasilkan ayam "Bogel" (Naked Chicken).


Seorang ahli genetik Israel, Avigdor Cahaner, menghasilkan genetik ayam tak berbulu pertama di dunia di fakulti genetik Rehovot Agronomy Institute dekat Tel Aviv, Israel. Ayam dengan tanpa kulit diciptakan dengan perkahwinan silang antara Ayam Broiler dengan spesies ayam yang memiliki leher tak berbulu.

Saksikan gambar dan lagi penjelasan di bawah ini....

- - - -
TAOTAUAJER - Sijil Pengesahan halal dan Logo adalah merupakan suatu pengiktirafan yang menunjukkan kehalalan sesuatu hasil makanan, minuman dan bahan .


Israel – Para arkeologi Israel menjumpai stempel keramik berusia 1.500 tahun. Stempel kuno yang dijumpai ini biasa digunakan untuk menanda roti yang halal. Seperti apa?

-
TAOTAUAJER - Pasti ini semakin memudahkan anda untuk mengecharge smartphone kesayangan anda dengan menggunakan satu sudu air jer korang mampu mengecharge telefon bimbit anda dengan mudah. Bukan smartphone jer..segala yang boleh charge menggunakan USB sume boleh pakai alat ini sebagai sumber tenaga! sememang nyer cool.


Sebuah syarikat Sweden telah mencipta satu rekaan yang mampu mengecas Telefon Bimbit, Kamera dan GPA hanya menggunakan air.

Saksikan video dibawah untuk penjelasan lebih lanjut...


- - -
TAOTAUAJER -Siap! Al-Quran terbesar di dunia adalah dialu-alukan sebagai pencapaian utama untuk Afghanistan apabila ia secara rasmi dilancarkan.


Kira-kira lebih daripada 7kaki panjang dan 10kaki lebar, 218 teks halaman dihiasi dengan 30 kaligrafi reka bentuk yang berbeza dan mengambil masa hampir lima tahun menyiapkan nyer.

Saksikan lagi gambar-gambar Al-Quran yang indah ini di bawah...

- -

TAOTAUAJER - Tinjukkan tanda cinta dan lambang percintaan melalui mangga?? Kalau zaman dulu ukir nama mu di pokok..hehe, la nih manggakan di pagar.

COLOGNE, Jerman - Ribuan mangga kunci yang diletakkan pada pagar sebuah jambatan kereta api di Rhine, Cologne kelmarin.

TAOTAUAJER | PARIS - Lubang gunung berapi di sebuah lokasi rahsia di Laut Carribbean didapati mengandungi ribuan udang kecil yang tidak diketahui spesiesnya.

Menurut para penyelidik, lubang itu terdapat di selatan Kepulauan Cayman, lima kilometer di bawah permukaan laut.

- - -
TAOTAUAJER - Sungguh kejam dan tak berperikemanusiaan apabila satu video rakaman sekumpulan askar US kencing pada mayat orang islam, ini perbuatan biadab dan menghina orang islam seluruh pelusuk dunia. Dan di upload dalam youtube dengan tajuk "U.S Marine Urinate on Taliban Corpses".


Tentera Amerika Syarikat (AS) sekali lagi melakukan perbuatan biadap dan menghina orang Islam di Afghanistan apabila video menunjukkan askar negara itu kencing di atas mayat penduduk negara itu mula tersebar di Internet.

Saksikan video di bawah ini...

- - - - - - -
TAOTAUAJER - Adoyai ape la nak jadi dengan dunia nih, anak pon sanggup nak di perjualkan di Facebook pulak tu rangkayan laman sosial yang paling popular.


RIYAHD: Seorang lelaki Arab Saudi cuba menjual anaknya di Facebook dengan harga AS$20 juta (RM60 juta) bagi mengelak untuk hidup dalam kemiskinan selepas perniagaan yang dijalankannya secara haram ditutup.

- - - -
TAOTAUAJER - Di India kematian adalah sebagian dari kehidupan dan disebuah restoran di Barat India, kuburan berada di tengah-tengah restoran tersebut. Restoran yang berada di Ahmadabad tersebut terkenal dengan teh susunya, mentega rollnya serta kuburan yang berada diantara meja-mejanya.

Orang yang duduk berhampiran kubur di New Lucky restaurant di Ahmadabad, India

- -
TAOTAUAJER - Sepasukan empat pengembara Britain mendakwa melihat mawas hutan di Sumatera yang dikenali sebagai 'orang pendek' di Indonesia.

Makhluk tersebut yang terkenal kerana saiz kecil itu dijumpai di tengah hutan tebal Taman Negara Kerinci di Pulau Sumatera baru-baru ini.

- -
TAOTAUAJER - Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States!


Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi – dan mereka cuba menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam.

Katahui cerita lanjut di bawah ini...

- -
TAOTAUAJER - Tahun 2012 diramalkan akan menjadi antara 10 tahun yang paling panas dalam tempoh 160 tahun, sejak 1850, lebih panas berbanding tahun lalu.


Tahun ini juga dilaporkan bakal menjadi tempoh paling panas kali ke sembilan bagi India sejak 1901. Saintis kaji cuaca meramalkan, suhu pada 2012 adalah 0.48 darjah Celsius lebih panas berbanding purata suhu sepanjang tahun lalu.

- -
TAOTAUAJER - Kita sering mempunyai telur dalam makanan harian kita, terutamanya sarapan. Kita juga tau bahawa anak ayam akan menetas dari telur jika ayam betina menjaga baik telur tersebut.


Tetapi pernah tak korang tertanya-tanya bagaimana telur berubah menjadi kepada anak ayam? Kuning comel?

Saksikan lagi gambar di bawah ini untuk mengatahui macam mana proses kejadian yang dari proses telur sehingga la menjadi seekor anak ayam.

- -
TAOTAUAJER - Fail, ini lah yang berlaku sewaktu pembaca berita tersasul perkataan Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri Malaysia.


Mari kita saksikan sedutan video rakaman yang di upload pada Youtube, lihat pada minit 0:55 di bawah ini...

-