Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » MISTERI! - Mirip Final Destination 5 orang selamat dari nahas SSJ-100
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Hidup dan mati seseorang adalah misteri. Seharusnya Budi Rizal dan Syafruddin ikut joy flight kedua Sukhoi Superjet 100. Keduanya juga sudah berada di dalam pesawat yang sebentar lagi terbang.


Namun kerana perasaannya, Syafruddin mengajak Budi Rizal turun. Mereka pun selamat dari nahas pesawat Sukhoi Superjet100 tersebut.

ikuti temubual mereka yang terselamat di bawah ini.

“perasaan saja,” kata Syafruddin kepada detikcom di, Jakarta, Khamis (10/5/2012). Hal itu disampikan dia ketika ditanya kenapa tiba-tiba memutuskan untuk turun dari pesawat.

Syafruddin bersama Budi Rizal pun terburu-buru datang ke Bandara Halim untuk mengesahkan bahwa mereka tidak ikut penerbangan tersebut.Pengesahan dilakukan setelah mereka melihat namanya di dalam daftar sebenar penumpang yang dikeluarkan oleh PT Trimarga Rekatama dan disebarluaskan oleh media massa.

Budi Rizal mengatakan, sesaat sebelum penerbangan, dirinya memang ada di dalam pesawat. Dia bahkan sempat berbincang-bincang dengan pilot dan co-pilot yang berkewarganegaraan Rusia tersebu.

“Saya sempat naik pesawatnya dan berbincang dengan juruterbang, co-pilot, tanya-tanya soal kokpit dan sebagainya soal pesawat. Lalu rakan saya, Syafruddin, tidak tahu kenapa minta untuk turun, katanya perassannya saja. Saya terkejut kerana nama saya ada di media,” terang Budi.

Dengan pengesahan dari kedua orang ini, maka ada 5 orang yang namanya ada dalam daftar ternyata tidak ikut dalam joy flight. Sehingga sejauh ini ada 45 orang yang ikut penerbangan, 8 di antaranya merupakan kru dari Rusia.

5 Orang yang yang menyatakan tidak ikut dalam joy flight kedua pada Rabu (9/5):

1. Budi Rizal
2. Syafruddin
3. Andika Monoarfa
4. Suharso Monoarfa
5. Edy Saryoko

TAOTAUAJER : Dah macam final desitination la pulak... klu betul-betul macam final destination mereka harus berhati-hati.. kalau la! jangan pikir bukan-bukan pulak, ajal dan maut di tangan tuhan.

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post
SEO Reports for taotauajer.blogspot.com