Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

TAOTAUAJER - Jep Sepah , sape yang tak kenal salah seorang dari Juara Maharaja Lawak kan. Disini tao ada satu berita tergempar buat fan Jep sepah! Tao telah diberitahu bahawa Fb fan untuk Jep Sepah telah di hack dan si hacker tersebut menyamar diri nya sebagai Jep Sepah tanpa diketahui dan ramai telah ditipu.


Asalnya account facebook tersebut adalah untuk jep beberapa orang admin berhubung secara direct kepada jep tetapi dalam beberapa bulan yang lepas group admin jep dan grup hackers bertarung bagi mendapatkan account tersebut dan setakat ini account tersebut masih di kawal oleh hackers tersebut.

- - - - -


TAOTAUAJER - Warga Thailand harus lebih berhati-hati saat mengakses Facebook. Meski hanya mengklik tombol "Like", ancaman 15 tahun penjara menanti mereka.


Hal itu dikemukakan Anudith Nakornthap, Menteri Komunikasi dan Teknologi Thailand. Menurutnya, meski "Like" atau "Share" hanya bentuk dukungan, itu tetap boleh dianggap melanggar hukum dengan acaman 3-15 tahun penjara.

-
TAOTAUAJER - Di Paris seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut selepas bapanya memasukkannya ke mesin basuh dan menghidupkan suisnya sebagai hukuman.


Christophe Champenois, 33, dituduh mengikat tubuh kanak-kanak itu, Bastien yang telanjang bulat dan dimasukkan ke mesin basuh di kediaman keluarga terbabit dekat Paris.
-
TAOTAUJER - ini lah kambing -kambing yang extream pastinya korang tak penah tengok bnatang yang se ekstream ini. Dimana sekumpulan kambing mendaki lereng batu pada empangan yang besar ini.

Photobucket

Saksikan gambar secara detail di bawah ini

- - -

TAOTAUAJER - Rasanya ramai yang dah tahu chewing gum telah diharamkan di Singapore. Cakap pasal chewing gum dan Singapore nie. Ada satu cerita,Kenapa Chewing Gum diharamkan di Singapore.



Begini cerita nya dimana PM Singapore pegi ke Thailand, dia makan malam dengan raja Siam.

- - -

TAOTAUAJER - Mark Zuckerberg melancarkan minuman bertenaga buat kaki Facebook yang keletihan menghadap Facebook. Concern jugak eh mark nih eh..hehee

Merasa letih mengadap Facebook kat komputer? Mengapa tak mencuba meminumnya? Kini jejaring sosial itu meluncurkan minuman ‘rasa persahabatan’. Seperti apa?

- - - -
TAOTAUAJER - Seekor babi yang dilahirkan cacat tanpa kaki belakang, terpaksa harus dilatih berjalan dengan menggunakan kedua kaki depan. Dan hebatnya lagi, ia berjaya melakukannya.


Babi pon boleh di ajar~

Binatang cacat ini lahir pada bulan Julai di Wilayah Anhui China timur, dan menjalani minggu-minggu pertamanya dengan perjuangan keras, menurut pemiliknya Ge Xinping.

- - - - -
TAOTAUAJER - Bunyi tajuk nih pon da pelik kan, ikan melintas jalan? Kejadian ikan salmon melintasi jalan raya ini berlaku di Washington.

Mungkin bagi anda ini adalah sangat pelik...korang tau tak kenape ikan ni melintas jalan?
saksikan video di bawah ini

- - -
TAOTAUAJER - Baghdad Battery merupakan salah satu artifak kuno yang paling membingungkan para ilmuan arkeologi.


Pada tahun 1930, di sebuah makam kuno di luar Baghdad (Khujut Rabula), beberapa para arkeologi yang sedang melakukan penggalian disana telah menemui sebuah artifak yang didugakan sebagai satu set bateri kimia yang berusia mencapai sehingga 2000 tahun lebih.

- -
TAOTAUAJER - Ape yang tao nak tunjuk ini bukan lah semata-mata patung ular, kalau korang nak tau ini adalah pedang yang sangat unik. Kerana pedang ini bersarung bulat gulungan ular.

Ini adalah pedang serius! Korang tengok lagi kat bawah ni....

- - - - -
TAOTAUAJER - Pastinyer info ini agak mengejutkan buat blogger dimana google akan memansuhkan Google Friend Connect yang juga kita kenali sebagai widget follower pada blogger.

Photobucket

blogger yang berblogging mengejar follower pasti follower korang dah banyakkan. Mesti korang berkata Damyu!...haha , kita sebagai pengguna ikutkan jer la~
- - -
TAOTAUAJER - Sebelum nih tao penah post pasal kebaikan ketawa bagi kesihatan, mungkin korang penah baca tapi kali nih tao nak share kat korang Fakta tentang ketawa tao share dari V12gether.


Kalau korang nak tau, ketawa ini ade baik dan buruknyer...disini tao nak bagi tau kat korang Fakta tentang ketawa yang tao rasa memang korang tak tau punyer la...

- - - - -
TAOTAUAJER - Ape-ape ajer la nih , bila terlalu fanatik ini la jadi nyer, apabila seorang budak membuat tattoo 3D Pokeball dalam cerita pokemon pada tangan nya.

Photobucket

Korang tau tak , untuk membuat sesuatu tatto tersebut nampak timbul atau real 3D seseorang itu hendaklah memotong kulit dan memasukan objer berbentuk mengikut bentuk yang dikehendaki.

- - - -
TAOTAUAJER - Sebuah perusahaan minuman di India menyatakan akan mengeluarkan sejenis minuman ringan pelik. Minuman yang akan mulai dijual Disember akan datang dibuat dari kencing lembu dan dikatakan berkhasiat mengubati dan mencegah berbagai macam penyakit.


Jabatan Perlindungan Lembu di Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), pengilang pembuatnya, merencanakan untuk menghasilkan minuman yang dalam bahasa Hindi dikenal sebagai “gau jal” atau air lembu pada akhir tahun ini.

- - -
TAOTAUAJER - Mesti korang ingin tau ade ape dengan otak Albert Einstein sehinggakan beliau begitu genius.


Seperti yang dikutip dari MSNBC, gambar yang mengandungi potongan tipis dari otak Albert Einstein akan dipamerkan di Mutter Museum, Philadelphia, Amerika Syarikat (AS).

Perlihatkan gambar Otak Genius si Albert Einstein di bawah ini

- -
TAOTAUAJER - Permusuhan Malaysia dengan Indonesia masih sangat terasa sampai sekarang, terutama sewaktu Sea Games, yang korang dapat lihat sendiri adalah sewaktu pertandingan sepak bola.


Kalau korang nak tau nengikut pada politik.kompasiana.com Permusuhan Indonesia Vs Malaysia dikatakan sudah dimulai sejak lama, iaitu sejak 1962 lalu pada masa Presiden Soekarno.

- - -
TAOTAUAJER - Final Bola Sepak Sukan Sea XXVI di antara Indonesia dan Malaysia masih meninggalkan kontra cerita perbalahan antara penyokong-penyokong kedua-dua pasukan.


Jika Indonesia kehilangan nyawa mereka selepas peminat yang meninggal dunia itu dipijak-pijak di Stadium Bung Karno (GBK), kubu Malaysia juga kehilangan penyokong.

- - - -
TAOTAUAJER - Helmet berfungsi memberikan keselamatan kepada mereka yang menunggang motosikal.. korang kenal kan ape itu helmet Full face tapi hellmet Full Head ade korang penah tengok?


Haaa...korang tengok bawah ni, helmet Full Head Helmet 2011..

- -
TAOTAUAJER - Semalam dalam perlawanan Final Malaysia menetang Indonesia, indonesia tidak menghormati lagu kebangsaan Malaysia. Korang tau tak kenape?? Ini pandangan daripada warga indonesia.


Kalau korang nak tau, sependapat warga indonesia mengatakan Lagu negaraku adalah hasil
- - -
TAOTAUAJER - Kali nih Lagi Khalimah Allah di jumpai pada daging korban, yang sebelum ni kejadian ini berlaku di Kemaman,Terengganu. Kali nih dijumpai di Johol,Negeri Sembilan pula.


Kejadian kalimah Allah pada daging korban ini berlaku pada 7 November 2011 yang lalu, iaitu hari ke-2 Aidiladha.

- -
TAOTAUAJER - Kumpulan pengkaji dari China dan Turki yang bergabung dalam 'Noah's Ark Ministries International' pada 26 April 2010 mengumumkan bahawa mereka telah menemukan kapal @ Bahtera Nabi Nuh di Turki. Mereka mengenalpasti sisa-sisa perahu Nabi Nuh berada pada ketinggian 4.000 meter di Gunung Agri atau Gunung Ararat, di Turki Timur.


Gambaran Bahtera Nuh di ambil dari udara pada Gunung Agri atau Gunung Ararat, di Turki Timur. Live Magazine, Sept.5, 1960

Disini tao akan menceritakan pasal Kajian yang dilakukan oleh team ini terhadap bahtera Nabi Nuh

- - - -
TAOTAUAJER - Nampak nyer seperti indonesia masih lagi tidak dapat menerima kekalahan apabila Malaysia memenangi, menjuarai perlawanan final bola sepak sukan sea 2011. Pada malam kemenangan tersebut juga laman web harianmalaysia telah di hack. Kini gambar pulak di edit.

Gambar Ong Kim Swee yang telah di edit

saksikan lagi di bawah..

- - - - -


TAOTAUAJER - Sebentar tadi tao telah di gemparkan dengan berita laman web rasmi HarianMalaysia telah di hack, setelah kemenangan malaysia dalam saingan Sukan Sea 2011 di Gelora Bung Karno.


Agak menyedihkan apabila laman web harianMalaysia telah di hack oleh individu yang tidak bertanggung jawab. Inikah sikap yang harus ditonjolkan kepada dunia??

bacakan lagi dibawah dan korang tengok la sendiri .....


- - - - -


TAOTAUAJER - Pasti nyer semua orang adalah kentut, kalau tak kentut makna nyer tak sihat la kan. Kalau korang nak tau kita kentut adalah di sebabkan ....

Tapi pastinye setiap orang ade cara tersendiri kentut dan juga cara tersendiri menyembunyikan kentut anda.


tapi korang tau tak di sebalik kentut tersebut terdapat beberapa personaliti yang boleh kita singkapkan??

- - -
TAOTAUAJER - 2 orang penyeludup dadah telah di sembelih dengan begitu kejam. Dimana penyeludup tersebut seorang nyer di sembelih menggunakan chainsaw dan manakala seorang ladi di sembelih menggunakan pisau.


Mereka berdua di bunuh dengan kejam dan sangat brutal...saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini bagi yang tak kuat...jangan tengok


TAOTAUAJER : Lihat lah betapa ngeri dan trajis nyer saat-saat mereka bakal di bunuh....  tengok gambar jer tao macam boleh bayangkan kesakitan nyer juga

- - -
TAOTAUAJER - Seorang bayi perempuan dimasukan ke dalam beg plastik, kepalanya terkeluar dari plastik tersebut.

Photobucket
comel jer kan budak tuh..heee

Kemudian beg plastik yang berisi bayi tersebut di bawa berjalan-jalan di dalam pasaraya. Bayi tersebut juga tersenyum-senyum. China Radio International (CRI) mengatakan ini adalah sebagai cara baru mereka membawa anak ke ke pasaraya di Tiongkok.

Berikut foto-foto bayi itu yang disiarkan CRI

- -
TAOTAUAJER - 20 Desember 2012 adalah satu tarikh keramat menyatakan tentang akan kejadian berlakunyer kiamat. Menurut pada ramalan suku maya jugak menyatakan begitu. Disini tao nak kongsikan pade korang dimana candi Borobudur menyimpan bukti bahwa kiamat akan terjadi pada 20 Desember 2012 (20-12-2012).


Video yang bertajuk ‘Bukti 1 Kiamat 2012′ ini menjelaskan dimana maksud ataupon jumlah stupa, maupun bentuk serta pola pembinaan bangunan Candi Borobudur, jika dikira-kirakan akan menghasilkan kod ’20-12-2012′ yang banyak diramalkan sebagai hari kiamat manusia.

saksikan lagi penerangan di bawah ini tentang pembongkaran bukti kiamat 2012 berpandukan Candi Borobudur.

Tao sarankan kepada anda sume supaya jangan percaya akan penjelasan ini... hati-hati, jgn sampai akidah anda terpesong. Umat islam ada Al - Quran dan Hadis

-
TAOTAUAJER - Anda mesti pernah dengar pasal suatu hari nanti akan ada satu asteroid besar akan menghentam bumi, lagi satu pulak rumors tentang 2012 penamat dunia... macam-macam kan.Bila cakap pasal asteriod hentam bumi mesti korang akan ingat sepertimana dalam Movie 2012 yang dibintangi oleh John Cusack kan...sungguh dahsyat!!!

Photobucket

Ilustrasi apabila asteroid menghentam bumi

Ini pulak video simulasi yang korang mesti tengok kedahsyatan melapetaka ini !!


ini macam lebih teruk dari Filem 2012 kan...
Ape kata korang??

Harap-harap dunia bersedia lah akan kejadian ini, reka missil nuklear tuk letupkan asteroid atau lakukan misi seperti dalam filem Armagedon ker..hisshh Masyaallah

Repost ..disebabkan post yang lama sudah rosak

TAOTAUAJER : Sesungguhnya hari kiamat nanti dimana langit terbelah, gunung bertaburan, manusia seperti serangga berterbangan nanti, ibu yang mengandung pula akan keguguran anak, ibu lupakan anak dan macam-macam lagi. Masyallah!
- - - - - - - - - - - - - - - - - -


TAOTAUAJER - Aneh apabila akar berbentuk janting manusia di jumpai di Kota tinggi,Johor.Kalau korang nak tau sebelum ini penah juga tao postkan dimana ubi berjantina lelaki dan perempuan dijumpai.


Siapa sangka hobi sepasang suami isteri di sini, yang gemar masuk hutan mencari akar kayu telah menemukan mereka dengan akar pokok ganjil menyerupai jantung manusia.

- - - - -
TAOTAUAJER - Seorang gadis tujuh tahun di bagian selatan Provinsi Guangdong disiram oleh ayahnya dengan air mendidih pada hari minggu (21/8) lalu dan telah dirawat di hospoital dalam keadaan kritikal. Kawasan yang terbakar melitupi 85 peratus permukaan tubuhnya.

Ayahnya Lin Shuiquan telah ditahan oleh polisi di Yunfu City dan motifnya masih dalam penyelidikan oleh polis setempat.

- - - - -


TAOTAUAJER - Untuk pertama kalinya Facebook membongkar cara bagaimana laman sosial terbesar di dunia maya itu menjejak @ mengesan para penggunanya di seluruh dunia.


Berdasarkan hasil wawancara Direktor juruteknik Facebook Arturo Bejar, juru bicara Facebook Andrew Noyes, juru bicara korporasi Facebook Barry Schnitt, dan manager juruteknik Facebook Gregg Stefancik, berjaya disimpulkan bagaimana laman web ini melakukan kompilasi untuk memantau data dari 800 juta pengguna aktif setiap hari.

- - -


TAOTAUAJER - Jawa Timur digemparkan kelahiran bayi yang telinga kirinya berbentuk menyerupai huruf “Allah”. Ingin melihat tanda istimewa itu, warga setempat terus datang dan menjadi perhatian ramai.

Bayi yang baru berumur lima hari itu lahir dalam keadaan sihat pada 13 November. Cahaya mata pasangan Slamet Purwanto (21) dan Ningsih (27) itu memiliki berat 3,5 kg serta panjang 54 cm.

- -
TAOTAUAJER - Kebiasaan nyer kita dengar hujan batu ade lah..tapi nih satu fenomena yang aneh di SUNGAI SIPUT,PERAK apabila mendapati puluhan kepingan wang syiling jatuh dari langit.

BUKTI...Vishnunair menunjukkan syiling yang didakwa jatuh dari langit.

- - -
TAOTAUAJER - Tokyo Sky Tree dinobatkan Bangunan tertinggi di Dunia terbaru oleh Guinness World Records, tertinggi buat Nov 2011.

Photobucket

Kalau korang nak tau Tokyo Sky Tree nih adalah tertinggi bagi kategori banggunan @ menara pemancar telekomunikasi dengan rekod ketinggian 634meter. Kalau korang taktau, banggunan tertinggi masih lagi di pegang oleh Burj Khalifa di Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE) dengan ketinggian 828 meter.

Lagi info menarik di bawah

- - - -
TAOTAUAJER - Anda rasa anda kaki tegar berfacebook? Rasanya gadget ini adalah sangat sesuai sekali dengan anda. SNAK, adalah keyboard komputer yang akan mempermudahkan penggunanya mengakses option yang ada pada Facebook.

Photobucket


SNAK, yang merupakan kepanjangan dari Social Network Access Keyboard memiliki 19 key fungsi untuk pelanggan Facebook.

- - - - -
TAOTAUAJER - Seorang penjahit di Inggris membuat trend baru. Ia membuat gaun pengantin dari rambut manusia. Setelah sebelum nih ada gaun pengantin dari gulungan tisu toilet, kini rambut manusia asli pulak yang disusun menjadi gaun.


Thelma Madine, menggunakan 250 meter rambut yang diperkirakan bernilai seharga 50 ribu Pounds. Meskipun ia menyebutnya gaun pengantin, namun Thelma membuatnya dengan rambut yang didominasi warna merah dan perang.

- - -


TAOTAUAJER - Dunia siber teknologi maklumat digemparkan dengan khabar angin Mark Zuckerberg CEO Facebook tentang penukaran agama beliau kepada agama Isla m berikutan pada April 2011. Keputusan beliau dikeluarkan oleh Facebook selepas mengumumkan berita 24 jam penutupan Facebook pada 2 Oktober



This amazing and highly interesting piece of information just landed in. Unofficial sources claim that Facebook CEO Mark Zuckerberg has made the decision to convert to Islam, and will henceforth be known as Mark Abu-bakar.

Tapi benarkah??
- - - -
TAOTAUAJER - Korang penah dengar tak tentang kopi “tahi musang” atau kopi luwak yang begitu mahal harganya. Di china,An Yanshi, mendapat idea dari kopi tahi musang dan cuba untuk memecahkan rekod harga teh termahal di dunia yang diperbuat dari tahi Beruang Panda.


Pensyarah salah sebuah kolej itu, An Yanshi telah mengumpulkan lima tan tahi Beruang Panda untuk mencipta sejenis teh yang baru.

- - - -
TAOTAUAJER - Hirisan keju biasanya berwarna putih pucat. Tetapi tidak untuk keju yang satu ini, kerana justru terlihat cantik sekaligus mewah. Bagaimana tak nyer, terdapat taburan emas di dalamnya.


Clawson Stilton Gold ini merupakan keju Stilton termahal di dunia.

kalau korang nak tau ini adalah keju Clawson Stilton Gold yang bertabur emas asli. Harganya tentu tidak murah, sepotong keju ini dijual £60. Sebagai tambahan, ada cracker tipis yang harganya £6.
- - -
TAOTAUAJER - Mesti ramai yang pelikkan, kalau jambatan kenapa pulak kat bawah? Kalau korang nak tau Rekaan Jambatan Moses ini adalah hasil ilham daripada sejarah Nabi Musa yang membelah Lautan Merah ketika misi menyelamat Bani Israel dari tentera Firaun, maka sebab itu ia di bawah.

Photobucket

Jambatan ini berada di Belanda dan direka khas menggunakan kayu Accoya yang tahan lasak.

Saksikan video dan gambar di bawah ini

- - -
TAOTAUAJER - Pasti nyer ini satu hidangan yang agak memeranjatkan, mesti korang tak penah tengok kepala buaya dimasak.


Hasil carian yang tao telah buat tao jumpa di forum Lowyat menyatakan masakan kepala Buaya ini adalah Makanan Special tempatan dari Sandakan. Nama masakan ini adalah Spicy,Sweet & Sour Deep Fried Croc Head.

Dikatakan juga masakan ini sangat Lazat!! sekali cuba maka korang tidak akan melupakan rasanya dalam seluruh hidup anda ...

Ade sesiapa yang dari sandakan boleh menyatakan kesedapan buasa ini?? hehee~
.
- -
TAOTAUAJER - kerana minatnyer pada kereta kebal yang digunakan dalam filem lakonannya, aktor Brad Pitt sanggup menghabiskan wangnya untuk membeli kenderaan berat tersebut.



Amerika Syarikat – Aktor Brad Pitt sanggup menghabiskan wangnya untuk membeli sebuah kereta kebal [T54 buatan bekas Kesatuan Soviet (USSR)] yang digunakan dalam lakonannya dalam filem World War Z.
- -
TAOTAUAJER - Dia sudah pernah tampil mengenakan pakaian dari daging. Dia juga pernah lahir dari telur di atas pentas. Kali ini, Lady GaGa menyanyi tanpa kepala PULAK!

Photobucket

Si Mother Monster sekali lagi membuat banyak orang terkejut dengan penampilan luar biasanya. Dan kali ini, para penonton X-FACTOR tak hanya terkejut, tapi juga ngeri kerana GaGa beraksi dipentas tanpa kepala.

Saksikan video di bawah ini

- - -
TAOTAUAJER - Cara pemakaian perfume yang biasa buat waktu ini adalah disembur dan disapukan. Tapi pil perfume bernama 'Swallowble' ini berbeza pemakaiannya. Bukan di sembur dan bukan di sapu , tapi kalau korang nak tau adalah dengan menelannyer.

Perfume bernama 'Swallowble' ditelan untuk mengeluarkan wangian pada badan
Cara kerja perfume tersebut adalah dengan menelannya. 'Swallowble' mengatakan hanya dengan meminum satu kapsul, aroma tubuh yang keluar akan lebih wangi dan keharumannya dapat bertahan sepanjang hari. Waaa Cool!

- - - -